Якщо вам набридло готувати відварні макарони на вечерю, пропонуємо вам справжню азійську страву – курячі крильця з соусом кімчі. Вона надзвичайно легка у приготуванні, вам залишиться час на себе (подивіться улюблений серіал або почитайте книгу).

Читайте також Три легкі страви азійської кухні: локшина з курячими стегнами, неми та рис з крильцями

Смачним та доречним гарніром до страви буде відварений рис.

Рецепт кімчі з курячими крильцями

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2


Курячі крильця / Фото iStock

Приготування:

  1. Розігрійте сковорідку з олією й обсмажте на ній курячі крильця до готовності (упродовж 15 – 20 хвилин).
  1. Паралельно відваріть в підсоленій воді рис (протягом 20 – 25 хвилин).
  1. Готові крильця перекладіть на таріль і посипте дрібно нарізаною зеленою цибулею та кунжутом.
  1. Подавайте страву до столу з рисом та кімчі. Смачного!

Якщо ви не хочете купувати магазинний кімчі, ми підготували для вас рецепт домашнього. Візьміть до уваги, що кімчі потрібно готувати заздалегідь, адже процес ферментації триває 2 – 3 дні.

Рецепт азійського кімчі

  • Час: 2 – 3 дні
  • Порції: 4


Кімчі / Фото iStock

Приготування:

  1. Надріжте качан пекінської капусти з боку плодоніжки й розірвіть руками навпіл. У кожної половинки зріжте кілька сантиметрів основи. (Важливо: листя капусти має залишитися на плодоніжці, щоб триматися купи.)
  1. Посоліть капусту поміж листя.
  1. Перекладіть капусту до миски й залийте водою, щоб вона повністю вкривала половинки качана.
  1. Залиште капусту у воді на 2 години. Не забувайте перевертати її кожні 30 хвилин.
  1. В окремій посудині розведіть у воді рисове борошно. Перелийте суміш до сотейника й варіть на маленькому вогні 10 хвилин.
  1. Додайте цукор, перемішайте й зніміть із плити.
  1. До охолодженого рисового киселю додайте:
  • рибний соус,
  • подрібнений часник,
  • цибулю,
  • імбир,
  • креветки та червоний перець.
  1. Перемішайте всі інгредієнти соусу ложкою до однорідної консистенції.
  1. Наріжте соломкою моркву та дайкон, а зелену цибулю – кільцями. Відправте все до соусу й перемішайте.
  1. Промийте капусту у воді й розріжте половинки на четвертинки. Зріжте біля основи 1 – 2 сантиметри.
  1. Змажте кожен листок капусти соусом і складіть вдвічі. Викладіть їх щільно один до одного в посудині з кришкою.
  1. Залиште кімчі ферментуватися при кімнатній температурі на 2 дні.
  1. Готове кімчі зберігайте в холодильнику в герметичному контейнері. Смачного!

Перевірте себе! Як правильно їсти паличками: