Гарбузовий хліб із горіхами: корисне на щодень
Джерело:
інстаграм Аліси КуперЗдивуйте рідних смачним домашнім хлібом, який ви спекли власноруч. А особливої пікантності та смаку йому додасть гарбуз, волоські горіхи та мускатний горіх.
Якщо ви обожнюєте страви з гарбуза, пропонуємо приготувати ароматний та поживний домашній хліб з королем осені (гарбузом) та улюбленими горіхами. Це можуть бути як волоські горіхи, так і мигдаль, фундук чи макадамія.
Читайте також Легко, швидко й зі смаком: топ-3 незвичні страви з курки, що полонять усю родину
Спекти вдома хліб завжди чудова ідея, адже він буде тільки з натуральних інгредієнтів та дбайливо вимішаний руками, а не кухонною машиною.
Рецепт домашнього гарбузового хліба
- Час: 2 години
- Порції: 1
– 500 грамів сирого гарбуза;
– 50 грамів горіхів;
– 350 грамів борошна;
– 3 штуки сирих яєць;
– 230 грамів цукру;
– ½ чайної ложки цукру;
– 8 грамів розпушувача;
– 200 грамів вершкового масла;
– 1,5 чайні ложки меленої кориці;
– 2 чайні ложки екстракту ванілі;
– ½ чайної ложки мускатного горіха.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 170 градусів в режимі "Конвекція".
- Наріжте гарбуз без шкірки шматочками та відправте випікатися в духовку на 40 хвилин.
- У глибокому посуді змішайте всі сухі інгредієнти: борошно, сіль, розпушувач, цукор, корицю та мускатний горіх. Додайте нарізані горіхи.
- Готовий гарбуз перебийте в чаші блендера в пюре.
Гарбузовий хліб з горіхами / Фото Аліси Купер
- Яйця збийте виделкою та додайте до пюре. Влийте екстракт ванілі та перемішайте.
- Гарбузову масу перелийте в посуд з сухими інгредієнтами.
- Розтопіть вершкове масло та влийте його до тіста. Знову перемішайте тісто лопаткою.
- Змастіть форму для випікання хліба маслом та посипте борошном. Викладіть тісто та випікайте в духовці протягом 50 – 60 хвилин при 170 градусах.
- Готовий гарбузовий хліб охолодіть та подавайте до столу. Смачного!
Текст публікації Аліси Купер:
ТЫКВА И ОРЕХИ
БЕРЕМ:
тыква 500 грамм сырой, орехи 50 грамм, мука 350 грамм, яйца 3 шт, сахар 230 грамм, соль 1/2 ч л, разрыхлитель 8 грамм, сливочное масло 200 грамм, корица 1,5 ч л, экстракт ванили 2 ч л, мускатный орех 1/2 ч л.
ГОТОВИМ:
- Единственное, что может тут показаться сложным — это сделать пюре из тыквы. Для этого кусочки без кожуры кладем на противень и печем при Т170С с обдувом около 40 минут.
- В одной миске ПЕРЕМЕШИВАЕМ (это важно) все сухое: мука, соль, разрыхлитель, сахар, корица, мускатный орех, порубленные орехи.
- Запеченную тыкву пюрируем блендером. Яйца взбиваем вилкой и смешиваем с тыквой. Добавляем экстракт ванили. Все это добавляем в миску с мукой и перемешиваем.
- Сливочное масло топим в сотейнике. Вливаем в тесто и снова все перемешиваем лопаткой.
- Форму смазываем маслом и посыпаем мукой. Вливаем тесто и ставим в духовку на 170С на 50-60 минут.