Насправді смачна страва зазвичай не потребує складних маніпуляцій. Особливо, якщо знати, які інгредієнти для неї обрати. Тож коли йдеться про швидкість та легкість у приготуванні, курятина – це беззаперечно ідеальний вибір. Вона смачна, поживна та чудово підійде до будь-якого гарніру.

До теми Гарбуз та курка – ідеальне комбо: 3 страви, за які ви полюбите осінь

Гадаєте, з курятиною багато клопоту? Адже її ще потрібно почистити, нарізати, а потім довго-нудно маринувати? Не хвилюйтесь – дбайливі виробники заздалегідь подбали про те, щоб ви могли поласувати неймовірною смакотою, не витрачаючи на приготування багато часу.

Ми дібрали для вас топ-3 оригінальні страви з курятини, які зроблять ваші вечори по-справжньому теплими.

Паста з курячими ковбасками, томатами та базиліком

Паста з курячими ковбасками, томатами та базиліком / Фото Shutterstock

Інгредієнти:

Для соусу:

Приготування:

  1. Спочатку приготуємо соус.
  2. Виливаємо олію у розігріту на середньому вогні каструлю. Додаємо нарізану цибулю, подрібнений часник та обсмажуємо близько 2 хвилин.
  3. Далі додаємо воду, томатну пасту, мед, базилік, орегано та сіль. Зменшуємо вогонь і тушкуємо суміш близько 5 – 7 хвилин, періодично помішуючи. Соус маринара готовий.
  4. Тим часом у підсолену киплячу воду додаємо пасту і варимо до стану аль денте, приблизно 7 – 9 хвилин. Виливаємо пасту у друшляк та промиваємо холодною водою.

Далі займемося приготуванням ковбасок.

  1. Виливаємо олію на розігріту на середньому вогні сковороду. Викладаємо у сковороду ковбаски та обсмажуємо їх до готовності (близько 5 – 7 хвилин).
  2. Знімаємо сковороду з вогню, виймаємо ковбаски, даємо трохи охолонути та нарізаємо на невеликі шматочки.
  3. Знову ставимо сковороду на вогонь, кладемо нарізані ковбаски, додаємо соус маринара і тушкуємо впродовж хвилини.
  4. Викладаємо зварену пасту до ковбасок і ретельно перемішуємо. Після цього знімаємо сковороду з вогню та, поки страва ще гаряча, посипаємо тертим сиром. Подаємо, прикрасивши половинками помідорів чері та зеленню. Смачного!

Запечена курочка "Тапака" з картоплею фрі по-домашньому

Запечена курочка "Тапака" з картоплею фрі по-домашньому / Фото 24 канал

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Ретельно миємо, очищуємо картоплю та кладемо в миску з холодною водою, аби вона не потемніла.
  2. Виймаємо картоплини по одній та нарізаємо вздовж на дві однакові половинки. Кладемо на дошку для нарізання зрізом униз та робимо ще один зріз, паралельний нижньому. Далі нарізаємо картоплину соломкою, завтовшки 1 сантиметр.
  3. Кладемо картоплю у холодну воду після кожного нарізання, щоб вона не потемніла. Залишаємо нарізану картоплю у холодній воді на 40 хвилин, щоб позбутися зайвого крохмалю.
  4. Далі зливаємо воду з картоплі, використовуючи друшляк. Викладаємо картоплю на рушник та обсушуємо.
  5. Виливаємо олію в низьку товстостінну каструлю або сковорідку з високими бортиками. Розігріваємо її до + 140 градусів, викладаємо картоплю та обсмажуємо на середньому вогні близько 3 хвилин. Важливо, аби картопля пропеклась всередині.
  6. Виймаємо картоплю, кладемо в друшляк і даємо повністю охолонути, а олії – стекти. Далі викладаємо картоплю на серветку для вбирання жиру і обережно промокаємо. На цьому етапі картоплю можна заморозити та приготувати пізніше.
  7. Після цього знову нагріваємо олію до + 180 градусів. Викладаємо напівготову картоплю та обсмажуємо до золотавого кольору. Виймаємо, викладаємо на серветки, даємо жиру ввібратися та солимо. Готово.

Тепер приготуємо курочку.

  1. Розігріваємо духовку до +180 градусів.
  2. У форму для запікання викладаємо замариновану курочку та накриваємо фольгою. Ставимо у духовку та запікаємо до готовності (приблизно 50 – 60 хвилин).
  3. Виймаємо страву з духовки, знімаємо фольгу та посипаємо зеленню. Подаємо з картоплею та улюбленим соусом. Смачного!

Салат з курячим шашликом та грейпфрутом

Салат з курячим шашликом та грейпфрутом / Фото Shutterstock

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Замочуємо родзинки в апельсиновому соці та залишаємо на 10 хвилин.
  2. Очищуємо грейпфрут від шкірки та білої плівки та нарізаємо четвертинками.
  3. Далі розігріваємо сковороду на середньому вогні, додаємо олію та викладаємо шматочки шашлику. Смажимо до готовності, накривши кришкою, близько 15 хвилин, періодично помішуючи. Знімаємо з вогню та даємо охолонути.
  4. Нарізаємо готовий шашлик великими шматочками.
  5. Очищену цибулю дрібно нарізаємо. Зливаємо апельсиновий сік з родзинок у миску, додаємо подрібнену цибулю, лимонний сік та олію. Солимо, перчимо та збиваємо віничком до загустіння.
  6. В окрему миску викладаємо салатний мікс, нарізану курочку, родзинки та четвертинки грейпфрута. Поливаємо салат заправкою та обережно перемішуємо.
  7. Підрум'янюємо волоські горіхи на розігрітій сухій сковороді. Посипаємо ними салат та подаємо. Смачного!