Насправді смачна страва зазвичай не потребує складних маніпуляцій. Особливо, якщо знати, які інгредієнти для неї обрати. Тож коли йдеться про швидкість та легкість у приготуванні, курятина – це беззаперечно ідеальний вибір. Вона смачна, поживна та чудово підійде до будь-якого гарніру.
До теми Гарбуз та курка – ідеальне комбо: 3 страви, за які ви полюбите осінь
Гадаєте, з курятиною багато клопоту? Адже її ще потрібно почистити, нарізати, а потім довго-нудно маринувати? Не хвилюйтесь – дбайливі виробники заздалегідь подбали про те, щоб ви могли поласувати неймовірною смакотою, не витрачаючи на приготування багато часу.
Ми дібрали для вас топ-3 оригінальні страви з курятини, які зроблять ваші вечори по-справжньому теплими.
Паста з курячими ковбасками, томатами та базиліком
Паста з курячими ковбасками, томатами та базиліком / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування:
- Спочатку приготуємо соус.
- Виливаємо олію у розігріту на середньому вогні каструлю. Додаємо нарізану цибулю, подрібнений часник та обсмажуємо близько 2 хвилин.
- Далі додаємо воду, томатну пасту, мед, базилік, орегано та сіль. Зменшуємо вогонь і тушкуємо суміш близько 5 – 7 хвилин, періодично помішуючи. Соус маринара готовий.
- Тим часом у підсолену киплячу воду додаємо пасту і варимо до стану аль денте, приблизно 7 – 9 хвилин. Виливаємо пасту у друшляк та промиваємо холодною водою.
Далі займемося приготуванням ковбасок.
- Виливаємо олію на розігріту на середньому вогні сковороду. Викладаємо у сковороду ковбаски та обсмажуємо їх до готовності (близько 5 – 7 хвилин).
- Знімаємо сковороду з вогню, виймаємо ковбаски, даємо трохи охолонути та нарізаємо на невеликі шматочки.
- Знову ставимо сковороду на вогонь, кладемо нарізані ковбаски, додаємо соус маринара і тушкуємо впродовж хвилини.
- Викладаємо зварену пасту до ковбасок і ретельно перемішуємо. Після цього знімаємо сковороду з вогню та, поки страва ще гаряча, посипаємо тертим сиром. Подаємо, прикрасивши половинками помідорів чері та зеленню. Смачного!
Запечена курочка "Тапака" з картоплею фрі по-домашньому
Запечена курочка "Тапака" з картоплею фрі по-домашньому / Фото 24 канал
Інгредієнти:
Приготування:
- Ретельно миємо, очищуємо картоплю та кладемо в миску з холодною водою, аби вона не потемніла.
- Виймаємо картоплини по одній та нарізаємо вздовж на дві однакові половинки. Кладемо на дошку для нарізання зрізом униз та робимо ще один зріз, паралельний нижньому. Далі нарізаємо картоплину соломкою, завтовшки 1 сантиметр.
- Кладемо картоплю у холодну воду після кожного нарізання, щоб вона не потемніла. Залишаємо нарізану картоплю у холодній воді на 40 хвилин, щоб позбутися зайвого крохмалю.
- Далі зливаємо воду з картоплі, використовуючи друшляк. Викладаємо картоплю на рушник та обсушуємо.
- Виливаємо олію в низьку товстостінну каструлю або сковорідку з високими бортиками. Розігріваємо її до + 140 градусів, викладаємо картоплю та обсмажуємо на середньому вогні близько 3 хвилин. Важливо, аби картопля пропеклась всередині.
- Виймаємо картоплю, кладемо в друшляк і даємо повністю охолонути, а олії – стекти. Далі викладаємо картоплю на серветку для вбирання жиру і обережно промокаємо. На цьому етапі картоплю можна заморозити та приготувати пізніше.
- Після цього знову нагріваємо олію до + 180 градусів. Викладаємо напівготову картоплю та обсмажуємо до золотавого кольору. Виймаємо, викладаємо на серветки, даємо жиру ввібратися та солимо. Готово.
Тепер приготуємо курочку.
- Розігріваємо духовку до +180 градусів.
- У форму для запікання викладаємо замариновану курочку та накриваємо фольгою. Ставимо у духовку та запікаємо до готовності (приблизно 50 – 60 хвилин).
- Виймаємо страву з духовки, знімаємо фольгу та посипаємо зеленню. Подаємо з картоплею та улюбленим соусом. Смачного!
Салат з курячим шашликом та грейпфрутом
Салат з курячим шашликом та грейпфрутом / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
Приготування:
- Замочуємо родзинки в апельсиновому соці та залишаємо на 10 хвилин.
- Очищуємо грейпфрут від шкірки та білої плівки та нарізаємо четвертинками.
- Далі розігріваємо сковороду на середньому вогні, додаємо олію та викладаємо шматочки шашлику. Смажимо до готовності, накривши кришкою, близько 15 хвилин, періодично помішуючи. Знімаємо з вогню та даємо охолонути.
- Нарізаємо готовий шашлик великими шматочками.
- Очищену цибулю дрібно нарізаємо. Зливаємо апельсиновий сік з родзинок у миску, додаємо подрібнену цибулю, лимонний сік та олію. Солимо, перчимо та збиваємо віничком до загустіння.
- В окрему миску викладаємо салатний мікс, нарізану курочку, родзинки та четвертинки грейпфрута. Поливаємо салат заправкою та обережно перемішуємо.
- Підрум'янюємо волоські горіхи на розігрітій сухій сковороді. Посипаємо ними салат та подаємо. Смачного!