Важко вигадати кращий кулінарний фон до перегляду серіалів чи дружніх посиденьок, аніж смажена у фритюрі курятина. У деяких куточках планети рецепти цієї страви вже пройшли крізь століття!

Читайте також Поживний перекус – що покласти у рюкзак

89-річна кулінарка Емілі Маггетт розповіла рецепт неймовірно смачної курки, яка є невіддільною частиною кулінарних традицій субетнічної групи афроамериканців США. Приготуйтеся – рецепт розрахований на дуже велику компанію, але ви можете скоригувати його під власні потреби.

Історичний рецепт курки у фритюрі від Емілі Маггетт

Час: 1 година

Порцій: понад 10

Насолода для серіалу чи посиденьок / Фото Unsplash

Інгредієнти:

  • 8 ніжок, 8 стегон, 8 крил, 4 грудки;
  • 1,5 столової ложки солі;
  • 3,8 літра олії;
  • 500 грамів борошна.

Приготування:

  1. Очищуємо курячу шкірку: акуратно знімаємо її та видаляємо зайвий жир, потім повертаємо на місце.
  2. Солимо курятину.
  3. Розігріваємо олію у чавуннім посуді на великому вогні. Вона має бути гарячою, але не диміти.
  4. Тепер покриваємо курку борошном. Для цього використовуємо нетрадиційний спосіб: насипаємо борошно у пакет, кладемо кілька шматочків курятини та трясемо. Покриваємо курку борошном безпосередньо перед смаженням.
  5. Зменшуємо вогонь на середній показник.
  6. Обережно викладаємо курку в олію та обсмажуємо приблизно 20 хвилин. Коли курка стане золотисто-коричнева, переверніть її та смажте ще 8 – 10 хвилин. Курка готова тоді, коли спливе. У процесі слідкуйте за температурою олії: якщо вона стане низькою, то курка буде жирною.
  7. Перед подачею викладіть курятину на паперовий рушник.

Смачного!