Готуємо в мультипечі: рецепт цілої курки гриль з хрумкою скоринкою

30 серпня 2022, 15:26
Читать новость на русском

Якщо ви є власником мультипечі – цей рецепт точно стане улюбленим. Хрумка скоринка, соковите куряче м'ясо і все це без зайвих труднощів.

Давно шукали хороший рецепт цілої запеченої курочки? У нас є для цікавий варіант для власників мультипечі. Курка у ньому вийде з особливо хрумкою скоринкою, соковитою та ніжною.

Читайте також 25 хвилин і готово: запечена кукурудза з беконом від Ектора

У рецепті є два варіанти приготування страви: із попереднім замочуванням м'яса та без. Який з них обрати – вирішувати вам.

Рецепт запеченої курки в мультипечі

  • Час: від 1 – 4 годин
  • Порції: 4 – 6
Інгредієнти:
 – тушка курки.
Для маринаду:
 – вода;
 – 2 столові ложки солі;
 – улюблені спеції;
 – чорний перець;
 – лавровий листок;
 – 2 скибки часнику.
Для соусу:
 – 1 чайна ложка паприки;
 – ½ чайної ложки ніжного карі;
 – ½ чайної ложки солі;
 – 1 чайна ложка олії;
 – чорний мелений перець.

Приготування:

  • Наколіть курячу тушку зубочистками. Для маринаду змішайте всі вище перелічені інгредієнти у великій мисці (туди має поміститися тушка курки та вода).
  • Покладіть курячу тушку у миску, залийте маринадом та відправте в холодильник на 2 – 3 години, або на ніч.
  • Дістаньте курку, видаліть зубочистки.

  • Змішайте всі інгредієнти для соусу та рясно змастіть ним курку. Можна також пропустити етап із замочуванням м'яса, але з ним курка буде дуже соковитою та ніжною.
  • Викладіть курку в корзину мультипечі, увімкніть режим запікання цілої курки. Через годину ваша страва готова.
  • Обов'язково подайте курку гриль з овочевим салатом, асорті маринованих овочів або з іншим улюбленим гарніром.

Смачного!