Запечена кукурудза з беконом може бути чудовою закускою, або відмінним доповненням до обіду чи вечері. Ектор Хіменес-Браво залюбки поділився рецептом з читачами.

Читайте також Ідеальні солодощі для дитини: готуємо шоколадно-м'ятне печиво

Шеф-кухар вважає, що настав час зупинитися, та перестати постійно варити кукурудзу. Існує багато інших варіантів її приготування, зокрема – запекти в духовці. До кукурудзи можна додати бекон, а наприкінці ще й полити сирним соусом на основу бешамелю.

Рецепт запеченої кукурудзи з беконом

  • Час: 25 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  • Почистіть та помийте качани кукурудзи, просушіть їх шаром паперового рушника. Загорніть качан кукурудзи у скибочки бекону та викладіть на жаротривке деко або форму.
  • Розігрійте духовку до 180 – 190 градусів та запікайте кукурудзу 20 хвилин.
  • Доки вона готується, беремося за соус бешамель. У сотейнику або сковорідці розтопіть масло, всипте борошно та перемішайте. Влийте невеликими порціями молоко та перемішуйте до однорідної консистенції.
  • Присмачте все спеціями та додайте натертий на тертці сир (моцарела, гауда, маасдам). Ретельно перемішуйте соус доки сир не розтопиться.
  • Вийміть кукурудзу в беконі з духовки, полийте соусом та відправте запікатися ще на 5 хвилин.
  • Готову закуску за бажанням посипте нарізаною зеленню петрушки.

Смачного!