Запечена кукурудза з беконом може бути чудовою закускою, або відмінним доповненням до обіду чи вечері. Ектор Хіменес-Браво залюбки поділився рецептом з читачами.
Читайте також Ідеальні солодощі для дитини: готуємо шоколадно-м'ятне печиво
Шеф-кухар вважає, що настав час зупинитися, та перестати постійно варити кукурудзу. Існує багато інших варіантів її приготування, зокрема – запекти в духовці. До кукурудзи можна додати бекон, а наприкінці ще й полити сирним соусом на основу бешамелю.
Рецепт запеченої кукурудзи з беконом
- Час: 25 хвилин
- Порції: 2
Приготування:
- Почистіть та помийте качани кукурудзи, просушіть їх шаром паперового рушника. Загорніть качан кукурудзи у скибочки бекону та викладіть на жаротривке деко або форму.
- Розігрійте духовку до 180 – 190 градусів та запікайте кукурудзу 20 хвилин.
- Доки вона готується, беремося за соус бешамель. У сотейнику або сковорідці розтопіть масло, всипте борошно та перемішайте. Влийте невеликими порціями молоко та перемішуйте до однорідної консистенції.
- Присмачте все спеціями та додайте натертий на тертці сир (моцарела, гауда, маасдам). Ретельно перемішуйте соус доки сир не розтопиться.
- Вийміть кукурудзу в беконі з духовки, полийте соусом та відправте запікатися ще на 5 хвилин.
- Готову закуску за бажанням посипте нарізаною зеленню петрушки.
Смачного!