Таке траплялося із всіма: що робити, аби пельмені не розварилися
Джерело:
24 каналПельмені – страва, від якої навряд чи хтось відмовиться. Втім, іноді трапляється так, що після готування ми отримуємо не надто апетитну суміш тіста та м'яса. Як цього уникнути - читайте у матеріалі.
Пельмені, що лопаються під час варіння, це справжній кошмар кожної господині. Інколи це результат неправильного ліплення, інколи – варіння. Як ліпити і варити пельмені так, щоб вони не злиплися – розповідаємо далі.
Читайте Готуй без напруги: страви з курятини, на які знадобиться до 25 хвилин
Що по часу: як варити та місити
Пам’ятайте, що не можна кидати в каструлю багато пельменів одночасно – це знизить температуру води. Щоб пельмені вийшли по-справжньому смачними, тісто спочатку потрібно довго місити, а потім зліпити і добре склеїти.
Краї пельменів перед склеюванням можна злегка змочити водою – так вони краще злипнуться. Кожен пельмень міцно притисніть, щоб на етапі формування не утворилися мікроскопічні отвори, через які може вийти начинка.
У саме тісто можна додати крижану воду, завдяки цьому воно буде пружним та еластичним, легко розкачуватиметься та триматиме форму.
Як варити
Виберіть якомога більшу каструлю, закип'ятіть в ній воду і посоліть. Акуратно перемішайте пельмені, щоб вони не прилипли до дна. У воду можна додати кілька крапель олії – це ще одна хитрість, яка запобігає злипанню.
Якщо ви не хочете додавати жир, то розкладіть пельмені на обробній або кондитерській дошці до повного охолодження.
ПорадаДля того, щоб пельмені були особливо смачними, покладіть у начинку такі інгредієнти як цибулю, часник, тим'ян, куркуму.