Готуємо варене сало по-українськи: рецепт з часничком

15 грудня 2021, 18:53
Читать новость на русском

Ідеальною закускою до будь-якого столу стане домашнє варене сало з часником та спеціями. Щоб ви могли власноруч приготувати його вдома, ми підготували для вас рецепт.

Обирайте для приготування вареного сала шматочки товщиною понад 4 сантиметри, адже саме таке сало вважають справді хорошим та домашнім.

Читайте також Здорова альтернатива ковбасі: чому курочка су-від – ідеальний продукт для повноцінного раціону

Рецепт вареного сала з часником

  • Час: 3 – 4 години
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 800 грамів сала;
Для маринаду:
 – 1 літр води;
 – 1 столова ложка солі;
 – 1 столова ложка цукру;
 – 2 столові лодки 9% оцту;
 – 5 – 6 горошин чорного перцю;
 – 5 – 6 горошин духмяного перцю;
 – 2 лаврових листки;
 – ½ чайної ложки гірчиці в зернах.
Для панірування:
 – 1 чайна ложка меленого чорного перцю;
 – 1 чайна ложка меленої паприки;
 – 1 столова ложка копчених овочів;
 – 5 – 6 зубчиків часнику.

Приготування:

  1. Розріжте сало на дві частини, щоб воно помістилося в каструлю.
  1. Залийте холодною водою та додайте всі вище перелічені інгредієнти для маринаду.
  1. Варіть сало 40 – 45 хвилин.
  1. Готове сало охолоджуйте в маринаді під кришкою.
  1. Перекладіть його на шар паперових рушників. Далі на харчову фольгу.
  1. Змішайте спеції для панірування салат та окремо вичавіть зубчики часнику.
  1. Запаніруйте сало спочатку у спеціях, далі натріть часником.

  1. Ретельно загорніть кожен шматок сала у фольгу та відправте в холодильник на кілька годин.

Смачного!

Відеорецепт приготування домашнього сала по-українськи: