Такі різні зрази: начиняємо грибами, м'ясом та тушкованою капустою
7 березня 2022,
17:54
Читать новость на русском
Залишилася варена картопля? Зробіть із неї зрази! 24 канал підготував рецепти з різними начинками. Готуйте щоразу за новим рецептом, і ця проста страва ніколи вам не набридне.
Зрази з грибами
- Час: 40 – 50 хвилин
- Порції: 6
Читайте також Зігріваючі напої для українських захисників: чай з імбирем, каркаде, масала та какао
Фото Gourmandelle
– 800 – 900 грамів вареної картоплі;
– 200 грамів печериць;
– 1 ріпчаста цибулина;
– олія для смаження;
– сіль;
– мелений чорний перець;
– 2 сирих яйця;
– 4 – 6 столових ложок борошна.
Приготування:
- Картоплю розімніть на пюре. Додайте яйця, борошно й вимішайте все до однорідності.
- Цибулю та гриби наріжте довільним чином і обсмажте на розігрітій сковорідці з олією (8 – 10 хвилин).
- Сформуйте зрази: відщипуйте від картопляного тіста по шматочку, вкладайте досередини по ложці грибної начинки й ліпіть котлетки.
- Запаніруйте зрази в борошні й обсмажте на чистій сковорідці з олією по 2 – 3 хвилини з кожного боку.
Смачного!
Зрази з м'ясним фаршем
- Час: 40 – 50 хвилин
- Порції: 6
Фото Ukrainiane foods recipes
– 800 – 900 грамів вареної картоплі;
– 1 ріпчаста цибулина;
– олія для смаження;
– сіль;
– мелений чорний перець;
– 2 сирих яйця;
– 4 – 6 столових ложок борошна.
Приготування:
- Картоплю розімніть на пюре. Додайте яйця, борошно й вимішайте все до однорідності.
- Якщо використовуватимете фарш із сирого м'яса – попередньо обсмажте його з дрібно нарізаною цибулею до готовності (10 хвилин). Присмачте спеціями й перемішайте. Якщо готове м'ясо – подрібніть його ножем або за допомогою м'ясорубки. Окремо обсмажте нарізану цибулю й змішате її з фаршем.
- Сформуйте зрази. Відщипуйте від картопляного тіста по шматочку, вкладайте досередини по ложці м'ясної начинки й ліпіть котлетки.
- Запаніруйте зрази в борошні й обсмажте на чистій сковорідці з олією по 2 – 3 хвилини з кожного боку.
Смачного!
Зрази з тушкованою капустою
- Час: 40 – 50 хвилин
- Порції: 6
Фото Ukrainiane recipes
– 800 – 900 грамів вареної картоплі;
– ½ качана капусти;
– 1 ріпчаста цибулина;
– олія для смаження;
– сіль;
– мелений чорний перець;
– 4 – 6 столових ложок борошна.
Приготування:
- Картоплю розімніть на пюре. Додайте яйця, борошно й вимішайте все до однорідності.
- Білоголову капусту наріжте й протушкуйте на сковорідці з олією. Додайте дрібно нарізану цибулю й тушкуйте до м'якості. Можна влити 1 склянку води. Присмачте все спеціями й перемішайте.
- Сформуйте зрази. Відщипуйте від картопляного тіста по шматочку, вкладайте досередини по ложці капустяної начинки й ліпіть котлетки.
- Запаніруйте зрази в борошні й обсмажте на чистій сковорідці з олією по 2 – 3 хвилини з кожного боку.
Смачного!