Зазвичай котлета по-київськи готується з курячого філе з кісточкою від крила. Та Володимир Ярославський слушно вирішив, що із самого філе вам буде готувати легше. Тож його рецепт – без кісточки.
Читайте також Легко, швидко й зі смаком: топ-3 незвичні страви з курки, що полонять усю родину
Котлета по-київськи
- Час: 60 – 80 хвилин
- Порції: 8
Котлета по-київськи / Фото зі сторінки шеф-кухаря
Приготування:
- Наріжте куряче філе тонкими пластинками, зріжте прожилки.
Приготування страви / Фото зі сторінки шеф-кухаря
- Посічіть кріп або іншу свою улюблену зелень ножем.
- Вершкове масло наріжте й обваляйте кожен шматочок у подрібненій зелені. Відправте масло до морозилки.
- Куряче м'ясо розділіть згідно з вагою, відбийте, щоб воно стало ніжнішим та тоншим.
Приготування страви / Фото зі сторінки шеф-кухаря
- На кожен пласт м'яса викладіть шматочок масло й сформуйте рулетики.
️Усі котлети загортаю в одну сторону – тримаючи руки човником,
– пояснив Володимир Ярославський.
- Сформовані котлети відправте до морозилки.
- В окремій посудині змішайте два курячих яйця з двома столовими ложками води. Ретельно збийте суміш виделкою.
- Заморожені котлети запаніруйте спочатку в борошні, далі в яйцях та сухарях. Повторіть процес, щоб паніровка вийшла щільнішою.
- Розігрійте у глибокій сковорідці олію й обсмажте котлети у фритюрі до золотавої скоринки.
- Поставте котлети до духовки, щоб вони пропеклися й усередині.
Догріваю котлети в духовці, поки на поверхні не з’являться бульбашки масла, – це означає, що... всередині закипіло й котлета готова. В мене цей процес зайняв 5 – 6 хвилин,
– зауважив шеф-кухар.
- Готову котлету по-київськи подавайте до столу гарячою.
Смачного!