Євген Клопотенко – відомий український шеф-кухар, ресторатор та новатор. В минулому, переможець 5 сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф", після якого успішно закінчив Le Cordon Blue у Франції. Ще під час проєкту, кулінар пообіцяв глядачам, що зробить все можливе і неможливе, щоб популяризувати українську кухню у світі. І він дотримався обіцянки!

Читайте також Домашні сирники від Клопотенка: перевірений рецепт від шеф-кухаря

Вчора, 18 травня, у Каннах, Франція, відбулася грандіозна подія, церемонія нагородження World Influencers and Bloggers Awards 2022. Євген Клопотенко отримав нагороду фуд-блогера року!


Фото з фейсбука Євгена Клопотенка

Кулінар відзначив, що це означає, що українська культура ще глибше вписується у контекст світу. І це однозначна перемога української гастрономії на світовому рівні. А він виступає лише інструментом, який допомагає цьому статися.

Ще зі спостережень: всі розуміють, що українці - супернарод. Зараз ми є синонімом сили і хоробрості. Люди починають цікавитися нашою культурою. І те, що українська кухня отримала визнання на світовій блогерській премії - підтвердження тому,
– прокоментував Клопотенко

Євген виступив на церемонії з гучною промовою та словами подяки, а його образ підкорив не одного гостя WIBА 2022. Шеф-кухар одягнув чорний смокінг, а поверх – чорний вишитий кухарський фартух з китицями та надписом: "Make borscht not war". Крокси – улюблений та незмінний атрибут Клопотенка.

Текст публікації Євгена Клопотенка:

Вчора був у Каннах. Отримав світову премію @wibaglobal як фуд-блогер року. Тут знакове не те, що у мене є нагорода. Тут знакове те, що сторінка в інстаграмі, яка про українську кухню, отримала світову премію. Що це означає: українська культура ще глибше вписується у контекст світу. І це однозначна перемога української гастрономії на світовому рівні. Офіційна. А я так ото - більше інструментик, який допомагає цьому статися.

Зі спостережень: Україна дійсно має зараз дуже багато підтримки на різних рівнях. Ледве не всю підтримку світу. Навіть на премії під час гала-вечері був збір коштів на потреби України. Тому з усього, що я міг сказати - сказав світовим інфлюенсерам, що вони впливають на світ через смартфони, і вони можуть вплинути на ситуацію в Україні. Знаю, що ніхто з них не хоче показувати війну, і вони можуть цього не робити. Але вони можуть розповідати про Україну в контексті своїх блогів. Нехай тревел-блогер розповідає про українські міста. Фешн-блогер - про українських дизайнерів. Цього вже буде достатньо. Просто тримати інформаційно Україну у фокусі.

Ще зі спостережень: всі розуміють, що українці - супернарод. Зараз ми є синонімом сили і хоробрості. Люди починають цікавитися нашою культурою. І те, що українська кухня отримала визнання на світовій блогерській премії - підтвердження тому. Дякую @fidkeaxa, @dariakurenkova_dk, @anna_leeka, що допомогли зробити це можливим. Далі - більше. Цьом.