Гранат – як правильно чистити, користь та шкода
Гранат – чудово втамовує спрагу, пробуджує апетит та містить багато вітамінів, та не всі вміють його правильно чистити. У матеріалі SmachnoNews ми розповімо вам, як правильно чистити та вживати гранат, що він лікує та кому корисний.
Джерело: 24 канал
Гранат – великий червоний плід 5-12 см чимось схожий на яблуко, але всередині цієї ягоди знаходиться безліч маленьких соковитих зерняток.
Читайте також Айва – як правильно їсти, користь і шкода
Щоправда, не всі люблять їсти ці кісточки, але вони вкрай корисні для організму – вони покращують роботу кишківника, містять багато масел, які позитивно впливають на шкіру, судини та серце.
У 100 г граната 82,7 ккал.
Користь і шкода
У гранаті міститься багато корисних вітамінів та мінералів для людського організму. Споживання гранату запобігає виникненню таких хвороб, як: рак, діабет 2 типу, Альцгеймер, серцеві хвороби та ожиріння.
Вживання в денному раціоні гранату надзвичайно важливе для жінок, адже він запобігає розмноженню клітин раку молочної залози, ба більше, йому під силу навіть вбивати деякі з них.
А вживання гранатового соку знижує кров'яний тиск – гіпертонію. Пунічна кислота, основна жирна кислота в ягоді, здатна захистити від хвороб серця.
Також гранат допомагає в боротьбі з артритом та болем в суглобах, покращує пам'ять та фізичну працездатність.
У плоді містяться такі вітаміни як С, В6, В12, Р, клітковина, а серед мінералів та мікроелементів: калій, магній, кальцій, фосфор, йод, залізо, марганець та натрій.
Проте існують і протипоказання: не вживайте гранат або гранатовий сік, якщо у вас виразка шлунку, гастрит, підвищена кислотність. Обов'язково розбавляйте його водою.
Як почистити гранат
– Покрутіть гранат по столу, щоб послабити насіння.
– Зробіть надріз в середині граната і розділіть його на дві половини.
– Тримайте кожну половинку над мискою насінням вниз, постукайте по шкірці ложкою, злегка стискаючи, щоб вивільнити насіння.
Існує також інший метод: зробіть чотири надрізи на гранаті. Занурте його в миску з водою випускаючи насіння руками — воно залишиться на дні. Злийте воду та смакуйте гранатом.