Якщо вам набридли звичні закуски та хочеться чогось нового та вишуканого – рецепт гравлаксу з буряка від Лізи Глінської те, що вам потрібно.

Читайте також Як приготувати домашні гьодзе: рецепт японських пельменів зі свининою

Єлизавета Глінська підготувала рецепт ресторанної закуски з червоної риби – форелі з буряком.

Гравлакс з червоної риби

Ніжний смак, приємний аромат та яскравий колір закуски з форелі засоленої по-скандинавськи стане вашою улюбленою закускою як на святковому столі, так і на буденному.

Як приготувати гравлакс з буряком

  1. Натріть буряки на дрібній тертці, додайте солі та цукру, лимонної цедри. Ретельно перемішайте масу та відставте в сторону на 10-15 хвилин.
  2. Вийміть кулінарним пінцетом з риби всі кісточки, зніміть шкіру. Натріть червону рибу горілкою з обох сторін, далі намажте її хроном, також з обох сторін.
  3. Викладіть бурякову масу на деко або велику плоску тарілку, зверху покладіть червону рибу, знову викладіть шар бурякової маси.
  4. Накрийте рибу в деко харчовою плівкою, зверху поставте дошку та важку каструлю або керамічну форму. Відправте рибу в холодильник на 12 годин.
  5. Зніміть з риби бурякову масу, промийте її під холодною водою та просушіть паперовими рушниками.
  6. Наріжте гравлакс з червоної риби тоненькими скибочками та викладіть на тарілку. Подавайте гравлакс з овочами або грінками. Смачного!

Рецепт гравлаксу з червоної риби від Лізи Глінської – відео: