Шеф-кухар Сергій Денисов поділився з нами оригінальним рецептом смачних японських пельменів ґьодзе з начинкою зі свинячого фаршу.

Читайте також Рецепт картопляного пюре: готуємо гарнір, як у ресторані Володимира Ярославського

Сергій Денисов підрахував собівартість домашніх ґьодзе – вийшло 187 гривень. Якщо не знайшли котрийсь із зазначених у рецепті інгредієнтів – не засмучуйтесь: замініть чимось схожим або ж готуйте страву з наявних продуктів.

Рецепт тіста на ґьодзе

  1. Для тіста на ґьодзе просійте борошно в глибоку миску крізь сито, щоб не було грудочок. З’єднайте обидва види борошна, додайте дрібку солі й залийте окропом. Спочатку перемішайте ложкою, далі місіть руками. Щоб отримати правильну консистенцію, тісто потрібно місити не менш ніж 5 хвилин.
  2. Загорніть готове тісто в харчову плівку й залиште відпочити.
  3. Для начинки змішайте попередньо подрібнені інгредієнти зі списку й ретельно вимішайте ложкою.
  4. Ще раз вимісіть тісто й розділіть його на 15 шматочків Кожен шматочок розкачайте в кружечок завтовшки 1 міліметр – не тонше, щоб не зіпсувати ґьодзе!
  5. Викладіть начинку на кружечки, защипніть краї.
  6. Спершу обсмажте ґьодзе на пательні з кунжутною чи оливковою олією. Далі налийте до сковорідки води й пропарте ґьодзе під кришкою протягом 6 хвилин, щоб вони повністю приготувалися, а вода випарувалася. Або ж, якщо маєте пароварку, доготуйте страву в ній.
  7. Готові ґьодзе подавайте із заправкою із соєвого соусу, кунжутної олії, 5 китайських спецій, чилі та імбиру.

Смачного!