Смак, який здивує кожного: готуємо французьку класику – груші у вині

9 квітня 2024, 18:15
Читать новость на русском

Джерело:

valeria.matrokhina

Груші у вині – класична страва французької кухні. Скористайтеся цим простим рецептом, щоб потішити себе та рідних.

Цю страву можна приготувати як на вогні, так і вдома на плиті. У будь-якому разі смак буде неймовірним

Варто спробувати Вишукані страви зі "Сніжним крабом": 5 небанальних рецептів на свята і кожен день

Груші у вині

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 5

Для груш:
– 5 твердих груш;
– 1 пляшка червоного сухого чи напівсухого вина;
– 2 апельсини;
– 8 – 10 паличок гвоздики;
– 3 палички кориці;
– 3 зірочки бадьяну;
– 100 грамів цукру;
– лимонний сік до смаку. 

Збиті вершки:
– холодні вершки;
– цукрова пудра;
– дрібка кориці.

Приготування:

  1. Грушу приготуйте в казані або в каструлі з червоним вином, соком та цедрою апельсина, корицею, бадьяном та гвоздикою. Готуйте, поки груша не стане гарного бордового кольору.
  2. Далі дістаньте груші з казана, рідину випаруйте до стану сиропу.
  3. Вершки збийте з цукровою пудрою та корицею
  4. Подавайте груші теплими або холодними з вершками та сиропом.

Сподобався рецепт? Спробуйте приготувати манник "Зебра" за простим і швидким рецептом.