Для цього манника потрібні лише найпростіші інгредієнти. Проте смак він матиме незабутній.

Варто спробувати Вишукані страви зі "Сніжним крабом": 5 небанальних рецептів на свята і кожен день

Покроковий рецепт манника "Зебра"

Час: 1 година

Порцій: 5

Приготування:

  1. З'єднайте манку з кефіром, добре перемішайте та залиште на 20 – 30 хвилин.
  2. Яйця разом з цукром збийте міксером до густої піни. Додайте до смаку ванільний цукор та дрібку солі.
  3. До маси влийте олію та ретельно перемішайте.
  4. До манки з кефіром додайте 10 грамів розпушувача, влийте туди ж яєчну суміш і перемішайте.
  5. Додайте просіяне борошно і знову перемішайте. Тісто розділіть на 2 частини. До однієї додайте какао і перемішайте.
  6. Форму для манника застеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом.
  7. Викладіть гіркою 2 столові ложки спочатку білого тіста, а потім стільки ж коричневого. Продовжуйте заповнювати форму таким чином, поки тісто не закінчиться. За бажанням сформуйте оригінальніший візерунок ложкою.
  8. Випікайте за температури 180 градусів приблизно 30 – 40 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою.