Хачапурі – одна з найпопулярніших страв грузинської кухні. Щоб їх приготувати за всіма правилами, потрібно прикласти не одну годину та безліч зусиль. А що якщо приготувати мініхачапурі вже з готового тіста, наприклад, листкового? Буде неймовірно смачно!
Читайте також Зручно їсти руками: швидкий рецепт курячих гомілок в паніровці
Щодо форми домашньої випічки, ви можете сформувати мініхачапурі, як саму – трикутниками, або загорнути конвертиком.
Рецепт мініхачапурі з листкового тіста
- Час: 30 хвилин
- Порції: 6 штук
Приготування:
- Для начинки змішайте домашній сир, натертий сир сулугуні, яєчний білок та сіль. Сформуйте з цих інгредієнтів шість кульок.
- Заздалегідь розморозьте готове листкове тісто та трішки розкачайте його. Виріжте шість квадратів розміром 14х14 сантиметрів. В центр кожного покладіть сирну кульку, а краї змастіть водою. Щільно защипніть краї.
- Розігрійте духовку до 200 градусів. Перекладіть міні хачапурі на деко вкрите пергаментом та змастіть яєчним жовтком. За бажанням посипте кунжутом.
- Випікайте домашню здобу 15 хвилин.
- Готові мініхачапурі подавайте до столу гарячими.
Смачного!