Хачапурі – традиційна страва грузинської кухні, яку готують з різними видами сирів, а також з додаванням яєць. Також можете додати гриби та овочі.

Читайте також Чахохбілі з курятиною: домашній рецепт

Хачапурі з курятиною та грибами

Порції: 4

  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. У мисці з теплим молоком змішайте дріжджі, цукор, сіль, вершкове масло та половину борошна. Залишіть на 10 хвилин. Далі – додайте решту борошна та замісіть тісто.
  3. З готового тіста сформуйте кульку, залиште на 1,5-2 години.
  4. Помийте, почистіть гриби, цибулю, наріжте кубиками.
  5. Куряче філе помийте, обсушіть рушником, наріжте кубиками.
  6. На пательню з олією викладіть цибулю, обсмажте до золотої скоринки, додайте гриби, м'ясо, сіль, перець, обсмажте до готовності. Зніміть з вогню, залиште для охолодження.
  7. Сир натріть на грубій тертці, додайте до м'яса з грибами, перемішайте.
  8. Знову замісіть тісто, сформуйте кульку. Залиште на 30-40 хвилин, щоб тісто підійшло.
  9. У мисці збийте яйце у пишну піну.
  10. Деко вистеліть пергаментом.
  11. Тісто розкатайте, викладіть у середину начинку, краї загорніть, зверху змастіть яйцем.
  12. Розігрійте духовку до температури 160 градусів, хачапурі викладіть на деко, відправте випікатись протягом 30-35 хвилин. За 5 хвилин до готовності на хачапурі викладіть жовток, відправте у духовку на 1-2 хвилини.
  13. Дістаньте з духовки, викладіть на тарілку. Смачного!