19 травня,
15:11
Хачапурі з курятиною та грибами: домашній рецепт
Джерело:
Наша РябаДумаєте, що приготувати смачного на обід? Ми підготували для вас рецепт хачапурі з курятиною та грибами, який ви з легкістю приготуєте вдома.
Хачапурі – традиційна страва грузинської кухні, яку готують з різними видами сирів, а також з додаванням яєць. Також можете додати гриби та овочі.
Читайте також Чахохбілі з курятиною: домашній рецепт
Хачапурі з курятиною та грибами
Інгредієнти:– 300 грамів курячого філе;
– 50 грамів цибулі;
– 200 грамів грибів;
– 600 грамів сиру сулугуні;
– 4 яйця;
– олія;
– базилік.Для тіста:
– 200 грамів молока 2,5-3,2%;
– 5 грамів дріжджів;
– 1 чайна ложка цукру;
– 320 грамів борошна;
– 90 грамів вершкового масла 82%;
– дрібка солі.
Порції: 4
- Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
- У мисці з теплим молоком змішайте дріжджі, цукор, сіль, вершкове масло та половину борошна. Залишіть на 10 хвилин. Далі – додайте решту борошна та замісіть тісто.
- З готового тіста сформуйте кульку, залиште на 1,5-2 години.
- Помийте, почистіть гриби, цибулю, наріжте кубиками.
- Куряче філе помийте, обсушіть рушником, наріжте кубиками.
- На пательню з олією викладіть цибулю, обсмажте до золотої скоринки, додайте гриби, м'ясо, сіль, перець, обсмажте до готовності. Зніміть з вогню, залиште для охолодження.
- Сир натріть на грубій тертці, додайте до м'яса з грибами, перемішайте.
- Знову замісіть тісто, сформуйте кульку. Залиште на 30-40 хвилин, щоб тісто підійшло.
- У мисці збийте яйце у пишну піну.
- Деко вистеліть пергаментом.
- Тісто розкатайте, викладіть у середину начинку, краї загорніть, зверху змастіть яйцем.
- Розігрійте духовку до температури 160 градусів, хачапурі викладіть на деко, відправте випікатись протягом 30-35 хвилин. За 5 хвилин до готовності на хачапурі викладіть жовток, відправте у духовку на 1-2 хвилини.
- Дістаньте з духовки, викладіть на тарілку. Смачного!