Хек – чудова опція для Святвечора, яку можна придбати у будь-якому магазині навіть в останній момент. У поєднанні з овочами та томатним соусом він здатен стати головною стравою святкового столу. Готувати його дуже легко та швидко, тож якщо вам бракує часу для приготування, то цей рецепт саме для вас.

Актуально Ця помилка зробить оселедець дуже гірким: чого точно не варто робити при його приготуванні

Рецепт хека у томатному соусі

Час: 50 хвилин

Порцій: 5

Гарний вибір для пісного застілля / Фото Fajne gotowanie

Інгредієнти:

  • 700 грамів хека (2 тушки);
  • 70 грамів томатної пасти;
  • 3 лаврових листки;
  • 30 грамів цукру;
  • 2 цибулини;
  • 2 морквини;
  • 4 столові ложки борошна;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 1/4 чайної ложки перцю.

Приготування:

  1. Рибу розморожуємо, чистимо та миємо. Обсушуємо паперовим рушником та обрізаємо плавники.
  2. Нарізаємо хека на порційні шматочки товщиною приблизно 3 сантиметри.
  3. Солимо, перчимо та за бажанням додаємо спеції.
  4. Шматочки риби обвалюємо у борошні, викладаємо на розігріту сковорідку та смажимо до золотої скоринки. Після цього перекладаємо хека у каструлю для тушкування. Якщо сковорідка достатньо велика та глибока – можна тушкувати рибу в ній.
  5. Готуємо заливку: цибулю дрібно нарізаємо та обсмажуємо до рум'яності, моркву грубо натираємо та додаємо до цибулі. Тушкуємо до м'якості моркви.
  6. До овочів додаємо томатну пасту, сіль, цукор перець, і заливаємо 200 мілілітрами гарячої води. Після того, як заливка закипить, її потрібно готувати 2 хвилини.
  7. Заливаємо рибу, додаємо лавровий лист та тушкуємо 5 – 10 хвилин.