Срібляста мерлуза, або хек, популярна не лише в Україні, а й в Іспанії. На Іберійському півострові її готують з ароматним зеленим часниковим соусом. Упевнені, ця страва часто з'являтиметься на вашому столі.
Читайте також Чим замінити шашлик: швидкі страви з курятини на мангалі та в духовці
Хек чудово смакує з вареною чи печеною картоплею. Також до нього можна приготувати пюре із зеленого горошку.
Рецепт хека в зеленому часниковому соусі
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
Хек в зеленому часниковому соусі / Фото Гастроном
Приготування:
- Часник почистіть від лушпиння й подрібніть ножем.
- Зелень петрушки дрібно наріжте.
Приготування страви / Фото Їжа
- Розігрійте сковорідку з оливковою олією й обсмажте на ній зелень із часником. Стежте, щоб не пригоріли!
- Викладіть стейки хека на сковорідку й обсмажте разом із зеленим часниковим соусом. Посоліть рибу на свій смак.
Приготування страви / Фото Їжа
- Додайте до риби лавровий лист.
Приготування страви / Фото Їжа
- Посмажте стейки хека з обох сторін до готовності.
- Подавайте рибу до столу із соусом, у якому вона готувалася.
Смачного!