Хитрощі, про які повинен знати кожен: як смачно приготувати цвітну капусту
Джерело:
24 каналЦвітна капуста – корисний овоч, який влітку точно потрібно включити у свій раціон. Проте через специфічний запах та складнощі приготування його часто уникають.
Цвітну капусту можна варити, запікати, смажити на грилі й додавати в салати. З неї вийде як самостійна вегетаріанська страва, так і чудове доповнення до м'ясних страв.
Не пропустіть Швидко, просто, смачно: 3 страви з курятиною за лічені хвилини
Обираємо досконалий продукт
Для того, що страви з цвітної капусти смакували особливо смачно, перш за все слід обрати якісний овоч. Суцвіття цвітної капусти повинні бути однорідного світлого кольору. Також потрібно дивитися на листя, якщо воно в'яле з жовтими цятками – це свідчення того, що цвітна капуста не свіжа. Вибирайте овоч з пружним і зеленим листям.
Пам’ятайте, що не варто купувати про запас. Зберігати цвітну капусту в холодильнику можна не більше трьох днів, тому постарайтеся використати її якомога швидше. Це також забезпечує найкращий смак.
Секрети приготування
Перед варінням необхідно видалити тверду частину плодоніжки. Листя також необхідно відокремити, але не викидуйте його! Помийте та очистіть від всього зайвого, згодом його можна додати у смузі чи супи.
Цвітну капусту зазвичай варять цілком. На овоч середнього розміру потрібно приблизно 2,5 літри підсоленого окропу. Щоб цвітна капуста була аль денте, відваріть її приблизно 7 хвилин. Варто встановити таймер, щоб не проґавити час. Якщо ви віддаєте перевагу, щоб цвітна капуста була м’якшою, ви можете варити її ще 2 хвилини.
Рецепт хрусткої капусти у духовці
Час: 40 хвилин
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 1 велика цвітна капуста;
- 2 склянки панірувальні сухарі;
- 1 склянка пшеничного борошна;
- 1 склянка газованої води;
- 1 яйце;
- 3 зубчики часнику;
- 1 чайна ложка паприки;
- сіль, чорний перець до смаку.
Для соусу:
- 1 склянка грецького йогурту;
- 3 столові ложки подрібненої петрушки;
- 3 столові ложки подрібненого базиліку;
- 3 столові ложки подрібненого кропу:
- 2 столові ложки майонезу;
- 1 столова ложка гірчиці;
- сіль свіжомелений чорний перець до смаку.
Приготування:
- Цвітну капусту розділіть на окремі суцвіття.
- У велику миску висипте борошно і додайте приправи, яйце, воду та продавлений через прес часник. Все ретельно перемішайте.
- Викладіть суцвіття цвітної капусти в миску з тістом.
- Деко застеліть папером для випікання і збризніть олією.
- Покрийте суцвіття цвітної капусти панірувальними сухарями і викладіть на деко.
- Поставте в розігріту до 220 градусів духовку і випікайте 20 – 25 хвилин, поки панірувальні сухарі не стануть золотистими.
- Під час запікання приготуйте соус. Вилийте йогурт у миску та додайте решту інгредієнтів, все ретельно змішайте.
- Подавайте запечену цвітну капусту з йогуртовим соусом.
Цікаво знати
Як уберегти цвітну капусту від гіркоти?Гіркота у капусті з'являється через невмілу обробку. Ви можете легко впоратися з цією проблемою. У воду, в якій варите цвітну капусту, додайте трохи цукру (досить 1 чайної ложки на 1 літр рідини). Для нейтралізації гіркого присмаку також чудово підійдуть кілька столових ложок молока.