Гречаний хліб – унікальна їжа. Вона смачна, поживна й анітрохи не шкодить фігурі. До речі, у тісто можна додавати будь-яке насіння: льону, соняшника, навіть чіа.
Читайте також "Та сама курочка": у магазинах з'явився загадковий бренд – кому він належить
Рецепт домашнього хліба із зеленої гречки
- Час: 24 години
- Порції: 1
Гречаний хліб / Фото Fat Killers
Приготування:
- Заздалегідь замочіть зелену гречку у чистій воді на 8 годин. Промийте її та злийте воду.
- Влийте до набухлої гречки лимонний сік, додайте соду та сіль на ваш смак. Ретельно перебийте насіння в блендері.
- Змішайте насіння та гречку, знову перебийте блендером та накрийте шаром харчової плівки. Зробіть у плівці невеликий отвір.
- Залишіть гречку ще на 8 – 12 годин.
- Перелийте тісто в силіконову форму для випікання, посипте насінням зверху та відправте в духовку.
- Випікайте хліб при 180 градусах протягом 1,5 – 2 годин.
Гречаний хліб / Фото Fat Killers
- Перевірте готовність здоби за допомогою зубочистки: встроміть її в хліб, вона повинна залишитись сухою.
- Охолодіть готовий хліб та наріжте на порції шматочки.
Смачного!