І смачно, і корисно: печемо неймовірний хліб із зеленої гречки

18 серпня 2021, 11:41
Читать новость на русском

Домашній хліб – найсмачніший. А якщо він низькокалорійний та без цукру, то ще й найкорисніший. І чом би не гречаний? Ми якраз підготували рецепт, із яким легко впорається навіть кулінар-початківець.

Гречаний хліб – унікальна їжа. Вона смачна, поживна й анітрохи не шкодить фігурі. До речі, у тісто можна додавати будь-яке насіння: льону, соняшника, навіть чіа.

Читайте також "Та сама курочка": у магазинах з'явився загадковий бренд – кому він належить

Рецепт домашнього хліба із зеленої гречки

  • Час: 24 години
  • Порції: 1


Гречаний хліб / Фото Fat Killers

Інгредієнти:
 – 500 г зеленої гречки;
 – 3 мл соку лимона;
 – 15 г насіння льону/кунжуту/гарбуза;
 – 2 г соди;
 – сіль на ваш смак.

Приготування:

  1. Заздалегідь замочіть зелену гречку у чистій воді на 8 годин. Промийте її та злийте воду.
  1. Влийте до набухлої гречки лимонний сік, додайте соду та сіль на ваш смак. Ретельно перебийте насіння в блендері.
  1. Змішайте насіння та гречку, знову перебийте блендером та накрийте шаром харчової плівки. Зробіть у плівці невеликий отвір.
  1. Залишіть гречку ще на 8 – 12 годин.

  1. Перелийте тісто в силіконову форму для випікання, посипте насінням зверху та відправте в духовку.
  1. Випікайте хліб при 180 градусах протягом 1,5 – 2 годин.


Гречаний хліб / Фото Fat Killers

  1. Перевірте готовність здоби за допомогою зубочистки: встроміть її в хліб, вона повинна залишитись сухою.
  1. Охолодіть готовий хліб та наріжте на порції шматочки.

Смачного!