Королівський десерт: рецепт улюбленого хлібного пудингу принцеси Діани

27 липня 2021, 17:35
Читать новость на русском

Джерело:

Do you remember

Для хлібного пудингу – такого, яким ласувала принцеса Діана, вам знадобляться звичайні продукти й зовсім трішки часу. Всі тонкощі приготування – прямісінько з королівської кухні!

Рецептом улюбленого хлібного пудингу Діани поділився шеф-кухар Даррен МакҐрейді. До речі, це єдина недієтична страва, що була в раціоні принцеси.

Читайте також Швидкі закуски з курочкою су-від: боул з авокадо, сендвіч із мікроґріном та салат "Цезар"

За словами королівського шеф-кухаря, після розлучення Діана пильно стежила за своїм харчуванням, але цей пудинг був винятком із правила.


Даррен МакҐрейді / Фото Do you remember

Рецепт хлібного пудингу

  • Час: 90 хвилин + 8 – 9 годин для замочування родзинок
  • Порції: 4


Фото Do you remember

Інгредієнти:
 – 12 шматочків білого хліба;
 – 120 г м'якого вершкового масла;
 – 9 яєчних жовтків;
 – 170 г цукру;
 – 1 стручок ванілі;
 – 150 мл молока;
 – 400 мл жирних вершків 30 – 33%;
 – 100 г білих родзинок;
 – 100 г пластівців мигдалю;
 – 4 ст. л. Амарето;
 – 1 ч. л. цукру;
 – 1 ч. л. ванільного цукру.
  1. Родзинки промийте окропом та замочіть в ньому на 5 хвилин. Злийте воду та замочіть родзинки на ніч в лікері.
  2. Через 8 – 9 годин після замочування родзинок можна розпочинати приготування страви.
  3. Зі шматочків хліба зріжте шкірочки.
  4. Жовтки збийте зі 170 грамами цукру.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  6. Молоко та вершки вилийте в каструлю та додайте стручок ванілі. Доведіть суміш до кипіння та одразу зніміть з плити.
  7. Вийміть ваніль, розріжте її повздовж та дістаньте насіння.
  8. Влийте молоко в яєчну суміш тонкою цівкою при постійному збиванні.
  9. Рясно змастіть деко для випікання вершковим маслом. Також змастіть маслом хліб.
  10. Три з дванадцяти м'якушів хліба наріжте середнім кубиком та викладіть на дно форми.
  11. Зверху посипте родзинками.
  12. Хліб, що залишився наріжте трикутниками та викладіть у форму для випікання.


    Фото Do you remember
     
  13. Залийте все яєчною сумішшю та залишіть страву на 20 хвилин.
  14. У великому деку зробіть водяну баню: налийте воду та відправте в духовку на нижній рівень.
  15. Випікайте пудинг 30 – 40 хвилин.
  16. Вийміть страву та посипте цукром. Щоб він карамелізувався використайте пальник або режим "Гриль".
  17. Готовий пудинг посипте мигдалем та цукровою пудрою. Смачного!