Рецептом улюбленого хлібного пудингу Діани поділився шеф-кухар Даррен МакҐрейді. До речі, це єдина недієтична страва, що була в раціоні принцеси.
Читайте також Швидкі закуски з курочкою су-від: боул з авокадо, сендвіч із мікроґріном та салат "Цезар"
За словами королівського шеф-кухаря, після розлучення Діана пильно стежила за своїм харчуванням, але цей пудинг був винятком із правила.
Даррен МакҐрейді / Фото Do you remember
Рецепт хлібного пудингу
- Час: 90 хвилин + 8 – 9 годин для замочування родзинок
- Порції: 4
Фото Do you remember
- Родзинки промийте окропом та замочіть в ньому на 5 хвилин. Злийте воду та замочіть родзинки на ніч в лікері.
- Через 8 – 9 годин після замочування родзинок можна розпочинати приготування страви.
- Зі шматочків хліба зріжте шкірочки.
- Жовтки збийте зі 170 грамами цукру.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Молоко та вершки вилийте в каструлю та додайте стручок ванілі. Доведіть суміш до кипіння та одразу зніміть з плити.
- Вийміть ваніль, розріжте її повздовж та дістаньте насіння.
- Влийте молоко в яєчну суміш тонкою цівкою при постійному збиванні.
- Рясно змастіть деко для випікання вершковим маслом. Також змастіть маслом хліб.
- Три з дванадцяти м'якушів хліба наріжте середнім кубиком та викладіть на дно форми.
- Зверху посипте родзинками.
- Хліб, що залишився наріжте трикутниками та викладіть у форму для випікання.
Фото Do you remember
- Залийте все яєчною сумішшю та залишіть страву на 20 хвилин.
- У великому деку зробіть водяну баню: налийте воду та відправте в духовку на нижній рівень.
- Випікайте пудинг 30 – 40 хвилин.
- Вийміть страву та посипте цукром. Щоб він карамелізувався використайте пальник або режим "Гриль".
- Готовий пудинг посипте мигдалем та цукровою пудрою. Смачного!