Холодець – це українська страва, яку подають виключно холодною. Ретельно зварений м'ясний, рідше рибний бульйон зі шматочками м'яса та овочів традиційно готують на великі свята: Різдво, Великдень, або на гучні забави такі як весілля чи дні народження на яких збирається вся родина.
Рецепт холодцю в мультиварці з курки
Холодець з курки в мультиварці
- З'єднайте у невеликій склянці желатин з теплою водою та залишіть набухнути.
- Ретельно помийте курячі ніжки, шийки та крила. Покладіть їх в чашу мультиварки, залийте водою так, щоб її рівень покривав м'ясо на 5 см вище курки. Увімкніть режим "Холодець" та варіть 2 години.
- Почистіть цибулю та моркву від лушпиння, вкиньте до холодцю після 30 хвилин варіння. Зніміть піну та зайвий жир, що утворився в процесі варки.
- Ще через 30 хвилин додайте спецій на свій смак та знову зніміть піну.
- Готову відварену курку вийміть з мультиварки, розберіть м'ясо на волокна. Викладіть шматочки курки в спеціальну форму для холодцю, додайте красиво на різані кружечки моркви.
- Бульйон процідіть через дрібне сито або марлю, додайте желатин, вичавлений часник й ретельно перемішайте суміш до однорідного стану.
- Вилийте бульйон в чашу мультиварки, увімкніть програму "Мультикухар" та прогрійте рідину 10 хвилин при температурі не більше 90 градусів. Відкрийте кришку та залишіть бульйон для холодцю охолодиться протягом 30 хвилин.
- Залийте бульйоном форми з курятиною та овочами і залишіть охолоджуватись. Відправте холодець в холодильник до повного застигання. Смачного!
Більше рецептів Як приготувати холодець в мультиварці: рецепт
Рецепт холодцю зі свинини та яловичини
Рецепт класичного холодцю з м'ясом
- Розрубайте гомілку та покладіть з рештою м'яса у велику каструлю. Залийте все водою та поставте варитися на маленькому вогні.
- Ретельно знімайте піну, що утворюється. Бульйон повинен ледь кипіти понад 4-5 годин. Доливати воду до бульйону не можна, тому заздалегідь залийте м'ясо великою кількістю води.
- Додайте до бульйону почищені овочі та спеції.
- Готовий бульйон процідіть через дрібне сито або марлю, м'ясо розділіть на волокна, а моркву наріжте кружечками.
- Дрібно наріжте часник, додайте до бульйону та розмішайте.
- У тарілки для холодцю викладіть м'ясо, овочі та залийте охолодженим бульйоном. Відправте його в холодильник до повного охолодження. За бажанням прикрасьте холодець свіжо нарізаною зеленню. Смачного!
Холодець з півня
Рецепт холодцю з півня
- Порубайте тушку півня на шматки, промийте водою та викладіть у глибоку каструлю. Залийте м'ясо водою та поставте на середній вогонь. Як тільки вода закипить, зменште вогонь та варіть бульйон 3-4 години знімаючи пінку.
- Додайте до бульйону почищену цибулю, моркву, чорний перець горошком, лаврові листочки та дрібно нарізаний часник – перемішайте та продовжуйте варити холодець ще 40-50 хвилин.
- З готового бульйону вийміть м'ясо, воно повинно відходити від кісток. Розділіть його на волокна та викладіть у посудини в яких ви будете подавати холодець.
- Бульйон процідіть через сито або марлю.
- Розведіть желатин невеликою кількістю теплої води та залишіть набухнути. З'єднайте желатин з бульйон та розмішайте до повного його розчинення.
- Наріжте відварену моркву тоненькими слайсами та закрутіть їх у квіточки. Викладіть декор з моркви у форми для холодцю між шматочки м'яса й дрібно нарізаної зелені та залийте все бульйоном.
- Охолодіть холодець в холодильнику до повного застигання та подавайте до столу. Смачного!
Рецепт холодцю з півня – відео: