Холодець – це українська страва, яку подають виключно холодною. Ретельно зварений м'ясний, рідше рибний бульйон зі шматочками м'яса та овочів традиційно готують на великі свята: Різдво, Великдень, або на гучні забави такі як весілля чи дні народження на яких збирається вся родина.

Рецепт холодцю в мультиварці з курки

Холодець з курки в мультиварці

  1. З'єднайте у невеликій склянці желатин з теплою водою та залишіть набухнути.
  2. Ретельно помийте курячі ніжки, шийки та крила. Покладіть їх в чашу мультиварки, залийте водою так, щоб її рівень покривав м'ясо на 5 см вище курки. Увімкніть режим "Холодець" та варіть 2 години.
  3. Почистіть цибулю та моркву від лушпиння, вкиньте до холодцю після 30 хвилин варіння. Зніміть піну та зайвий жир, що утворився в процесі варки.
  4. Ще через 30 хвилин додайте спецій на свій смак та знову зніміть піну.
  5. Готову відварену курку вийміть з мультиварки, розберіть м'ясо на волокна. Викладіть шматочки курки в спеціальну форму для холодцю, додайте красиво на різані кружечки моркви.
  6. Бульйон процідіть через дрібне сито або марлю, додайте желатин, вичавлений часник й ретельно перемішайте суміш до однорідного стану.
  7. Вилийте бульйон в чашу мультиварки, увімкніть програму "Мультикухар" та прогрійте рідину 10 хвилин при температурі не більше 90 градусів. Відкрийте кришку та залишіть бульйон для холодцю охолодиться протягом 30 хвилин.
  8. Залийте бульйоном форми з курятиною та овочами і залишіть охолоджуватись. Відправте холодець в холодильник до повного застигання. Смачного!

Більше рецептів Як приготувати холодець в мультиварці: рецепт

Рецепт холодцю зі свинини та яловичини

Рецепт класичного холодцю з м'ясом

  1. Розрубайте гомілку та покладіть з рештою м'яса у велику каструлю. Залийте все водою та поставте варитися на маленькому вогні.
  2. Ретельно знімайте піну, що утворюється. Бульйон повинен ледь кипіти понад 4-5 годин. Доливати воду до бульйону не можна, тому заздалегідь залийте м'ясо великою кількістю води.
  3. Додайте до бульйону почищені овочі та спеції.
  4. Готовий бульйон процідіть через дрібне сито або марлю, м'ясо розділіть на волокна, а моркву наріжте кружечками.
  5. Дрібно наріжте часник, додайте до бульйону та розмішайте.
  6. У тарілки для холодцю викладіть м'ясо, овочі та залийте охолодженим бульйоном. Відправте його в холодильник до повного охолодження. За бажанням прикрасьте холодець свіжо нарізаною зеленню. Смачного!

Холодець з півня

Рецепт холодцю з півня

  1. Порубайте тушку півня на шматки, промийте водою та викладіть у глибоку каструлю. Залийте м'ясо водою та поставте на середній вогонь. Як тільки вода закипить, зменште вогонь та варіть бульйон 3-4 години знімаючи пінку.
  2. Додайте до бульйону почищену цибулю, моркву, чорний перець горошком, лаврові листочки та дрібно нарізаний часник – перемішайте та продовжуйте варити холодець ще 40-50 хвилин.
  3. З готового бульйону вийміть м'ясо, воно повинно відходити від кісток. Розділіть його на волокна та викладіть у посудини в яких ви будете подавати холодець.
  4. Бульйон процідіть через сито або марлю.
  5. Розведіть желатин невеликою кількістю теплої води та залишіть набухнути. З'єднайте желатин з бульйон та розмішайте до повного його розчинення.
  6. Наріжте відварену моркву тоненькими слайсами та закрутіть їх у квіточки. Викладіть декор з моркви у форми для холодцю між шматочки м'яса й дрібно нарізаної зелені та залийте все бульйоном.
  7. Охолодіть холодець в холодильнику до повного застигання та подавайте до столу. Смачного!

Рецепт холодцю з півня – відео: