• Новини кулінарії
  • Смачні рецепти
  • Здорове харчування
  • Кулінарний гід
  • Більше
  • укр
  • рус
  • Новини
  • Економіка
  • Lifestyle
  • Здоров'я
  • Спорт
  • Техно
  • Освіта
  • Travel
  • Фінанси
  • Life
  • Київ
    • Здоров'я
    • Спорт
    • Техно
    • Освіта
    • Travel
    • Фінанси
    • Life
    • Київ
    • Львів
    • Дім
    • Ідеї
    • Інвестиції
    • Інновації
    • Men
    • Нерухомість
    • Збірна
    • Актив
    • Корисно
    • Розваги
    • Games
    • Дизайн
    • Покер
    • Auto
    • Сім'я
    • Агро
    • Likar
    • Новини здоров'я
    • Радіо
    • Краса
    • Кіно
    • Showbiz
    • Fashion
    • Традиції
  • Новини кулінарії
  • Смачні рецепти
  • Здорове харчування
  • Кулінарний гід

Холодець – як правильно зварити на свята з різних видів м'яса: рецепти

24 листопада 2020 , 16:25 - Читать новость на русском
Як варити холодець правильно – рецепти з різних видів м'яса
Рецепти холодцю на будь-який смак / https://today.ua/

Важко уявити святкування Різдва чи Великодня без справжнього українського холодцю, який вправно готують наші бабусі на сімейні застілля. Сьогодні ми підготували для вас три найбільш популярних та смачних рецепти холодцю на будь-який смак!

Холодець – це українська страва, яку подають виключно холодною. Ретельно зварений м'ясний, рідше рибний бульйон зі шматочками м'яса та овочів традиційно готують на великі свята: Різдво, Великдень, або на гучні забави такі як весілля чи дні народження на яких збирається вся родина.

Рецепт холодцю в мультиварці з курки

Холодець з курки в мультиварці

Інгредієнти для холодцю:
 – 1 кг курячих крилець, шийок та ніжок;
 – 1 велика цибулина;
 – 2 середні морквини;
 – 5 зубчиків часнику;
 – 1 ст. л желатину;
 – лавровий лист;
 – запашний перець горошком;
 – сіль.
  1. З'єднайте у невеликій склянці желатин з теплою водою та залишіть набухнути.
  2. Ретельно помийте курячі ніжки, шийки та крила. Покладіть їх в чашу мультиварки, залийте водою так, щоб її рівень покривав м'ясо на 5 см вище курки. Увімкніть режим "Холодець" та варіть 2 години.
  3. Почистіть цибулю та моркву від лушпиння, вкиньте до холодцю після 30 хвилин варіння. Зніміть піну та зайвий жир, що утворився в процесі варки.
  4. Ще через 30 хвилин додайте спецій на свій смак та знову зніміть піну.
  5. Готову відварену курку вийміть з мультиварки, розберіть м'ясо на волокна. Викладіть шматочки курки в спеціальну форму для холодцю, додайте красиво на різані кружечки моркви.
  6. Бульйон процідіть через дрібне сито або марлю, додайте желатин, вичавлений часник й ретельно перемішайте суміш до однорідного стану.
  7. Вилийте бульйон в чашу мультиварки, увімкніть програму "Мультикухар" та прогрійте рідину 10 хвилин при температурі не більше 90 градусів. Відкрийте кришку та залишіть бульйон для холодцю охолодиться протягом 30 хвилин.
  8. Залийте бульйоном форми з курятиною та овочами і залишіть охолоджуватись. Відправте холодець в холодильник до повного застигання. Смачного!

Більше рецептів Як приготувати холодець в мультиварці: рецепт

Рецепт холодцю зі свинини та яловичини

Рецепт класичного холодцю з м'ясом

Інгредієнти для холодцю:
 – 1 шт. гомілки яловичої;
 – 2 шт. свинячих копитець;
 – 1 головка часнику;
 – 1 велика цибулина;
 – 1 середня морква;
 – 1 ч. л сушеного чебрецю;
 – 1 дрібка солі;
 – 1 ч. л меленого чорного перцю;
 – зелень.
  1. Розрубайте гомілку та покладіть з рештою м'яса у велику каструлю. Залийте все водою та поставте варитися на маленькому вогні.
  2. Ретельно знімайте піну, що утворюється. Бульйон повинен ледь кипіти понад 4-5 годин. Доливати воду до бульйону не можна, тому заздалегідь залийте м'ясо великою кількістю води.
  3. Додайте до бульйону почищені овочі та спеції.
  4. Готовий бульйон процідіть через дрібне сито або марлю, м'ясо розділіть на волокна, а моркву наріжте кружечками.
  5. Дрібно наріжте часник, додайте до бульйону та розмішайте.
  6. У тарілки для холодцю викладіть м'ясо, овочі та залийте охолодженим бульйоном. Відправте його в холодильник до повного охолодження. За бажанням прикрасьте холодець свіжо нарізаною зеленню. Смачного!
     

Холодець з півня

Рецепт холодцю з півня

Інгредієнти для холодцю:
 – тушка півня (4-5 кг);
 – 2 морквини;
 – 1 цибулина;
 – 2-3 шт. лаврового листка;
 – 3-4 шт. чорного перцю горошком;
 – 1 ст. л солі;
 – 2,4 л чистої води;
 – 30 г желатину;
 – 3 зубчики часнику;
 – петрушка.
  1. Порубайте тушку півня на шматки, промийте водою та викладіть у глибоку каструлю. Залийте м'ясо водою та поставте на середній вогонь. Як тільки вода закипить, зменште вогонь та варіть бульйон 3-4 години знімаючи пінку.
  2. Додайте до бульйону почищену цибулю, моркву, чорний перець горошком, лаврові листочки та дрібно нарізаний часник – перемішайте та продовжуйте варити холодець ще 40-50 хвилин.
  3. З готового бульйону вийміть м'ясо, воно повинно відходити від кісток. Розділіть його на волокна та викладіть у посудини в яких ви будете подавати холодець.
  4. Бульйон процідіть через сито або марлю.
  5. Розведіть желатин невеликою кількістю теплої води та залишіть набухнути. З'єднайте желатин з бульйон та розмішайте до повного його розчинення.
  6. Наріжте відварену моркву тоненькими слайсами та закрутіть їх у квіточки. Викладіть декор з моркви у форми для холодцю між шматочки м'яса й дрібно нарізаної зелені та залийте все бульйоном.
  7. Охолодіть холодець в холодильнику до повного застигання та подавайте до столу. Смачного!

Рецепт холодцю з півня – відео:
 

 

Автор: Богданна Рибак
Новини Смачно Смачні рецепти Закуски

показати всі приховати

Джерело: SmachnoNews

Поділитися новиною

    Вибір редакції
    • Чим замінити цукор в десерті: корисні поради від кондитерки Лізи Глінської
      Чим замінити цукор в десерті: корисні поради від кондитерки Лізи Глінської
      20 січня , 23:09
    • Смачна печена картопля: домашні рецепти від Тані Литвинової
      Смачна печена картопля: домашні рецепти від Тані Литвинової
      20 січня , 14:45
    • В ЄС дозволили їсти хробаків
      В ЄС дозволили їсти хробаків
      14 січня , 14:41
      Цікаво
    • Як обрати безпечну курятину: антибіотики та гормони росту в курячому м'ясі
      Як обрати безпечну курятину: антибіотики та гормони росту в курячому м'ясі
      4 січ , 13:17
    • Вся правда про домашню та магазинну курятину: розвінчуємо міфи
      Вся правда про домашню та магазинну курятину: розвінчуємо міфи
      29 груд 2020 , 16:33
    • Чим замінити цукор в десерті: корисні поради від кондитерки Лізи Глінської
      Чим замінити цукор в десерті: корисні поради від кондитерки Лізи Глінської
      20 січ , 23:09
    • Рецепт торта Наполеон від мами шеф-кухаря Володимира Ярославського
      Рецепт торта Наполеон від мами шеф-кухаря Володимира Ярославського
      20 січ , 21:36
     
    Новини
    • 23:09
      Чим замінити цукор в десерті: корисні поради від кондитерки Лізи Глінської
      23:09
    • 21:36
      Рецепт торта Наполеон від мами шеф-кухаря Володимира Ярославського
      21:36
    • 20:17
      Здорове харчування: продукти, які варто включити до свого раціону
      20:17
    • 18:11
      Лимон – користь та застосування в гастрономії: цікаві поради від Марко Черветті
      18:11
    • 16:15
      Нова українська гастрокультура в огляді найвідоміших рестораторів: документальне відео
      16:15
    • 14:45
      Смачна печена картопля: домашні рецепти від Тані Литвинової
      14:45
    • 13:16
      Сезонні продукти січня: чим краще харчуватись зимою
      13:16
    попередні новини
    Більше новин
    E-mail редакції news24@24tv.com.ua
    • instagram
    • facebook
    • twitter
    • rss
    • telegram
    • Новини
    • Економіка
    • Lifestyle
    • Здоров'я
    • Спорт
    • Техно
    • Освіта
    • Travel
    • Фінанси
    • Life
    • Київ
    • Львів
    • Дім
    • Ідеї
    • Інвестиції
    • Інновації
    • Men
    • Нерухомість
    • Збірна
    • Актив
    • Корисно
    • Розваги
    • Games
    • Дизайн
    • Покер
    • Auto
    • Сім'я
    • Агро
    • Likar
    • Новини здоров'я
    • Радіо
    • Краса
    • Кіно
    • Showbiz
    • Fashion
    • Традиції
    news24@24tv.com.ua
    • Редакція сайту
    • Загальна інформація
    • Телеведучі
    • Відеоблогери 24
    • Технічна інформація
    • Архів
    • Правила користування сайтом
    • Політика конфіденційності
    • Рекламодавцям
    • Вакансії
    • Контакти
    • Структура власності
    Інтернет-виданням дозволяється безкоштовно використовувати цитати (короткі уривки) в обсязі не більше 25 % від обсягу статті (інформації),
    розміщеної на сайтах Компанії, за умови відкритого гіперпосилання та згадки першоджерела не нижче першого абзацу. Для друкованих
    видань передрук матеріалів Компанії дозволяється на платній основі та лише за письмової згоди редактора. Для мобільних додатків та SmartTV
    використання матеріалів дозволяється на платній основі та лише за письмової згоди Компанії.
    Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
    Усі права захищені. © 2005—2020, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
    Made by
    Залиште відгук