Холодна кава – популярний літній напій. На її основі готують різноманітні напої та коктейлі з додаванням льоду, молока, морозива, збитих вершків та свіжого соку.
Читайте також Що взяти з собою на пікнік: список необхідних речей та продуктів
Також популярний інший метод заварювання кави – холодний або Cold Brew. У такому вигляді напій не вживають, а використовують для коктейлів. Термін зберігання у холодильнику – 7 – 14 днів.
Як приготувати Cold Brew
Натуральну мелену каву заливають холодною водою у співвідношенні 1:4, настоюють від 8 до 24 годин, потім декілька разів пропускають через сито, паперовий фільтр, відправляють у холодильник.
Коктейль Cold Brew з сиропом
- Час: 5 хвилин
- Порції: 2 – 3
- Калорійність: 207 ккал
- У склянки розлийте готовий Cold Brew, додайте холодне молоко, сироп.
- Далі – додайте кубики льоду. Не забудьте про соломинки, одразу подавайте.
Коктейль Cold Brew/ Фото Unsplash
Як приготувати фрапучино
- Час: 10 хвилин
- Порції: 2 – 3
- Калорійність: 292 ккал
- Заваріть каву, залиште для охолодження.
- У блендер вилийте каву, додайте лід, молоко, цукор, сироп, збийте 30 секунд до однорідної консистенції.
- Напій вилийте у келихи, додайте зверху збиті вершки, задекоруйте сиропом.
Фрапучино/Фото Unsplash
Холодна кава з морозивом
- Час: 10 хвилин
- Порції: 2 – 3
- Калорійність: 157 ккал
- Заваріть каву, процідіть, залиште для охолодження.
- Шоколад подрібніть у крихту, викладіть у келихи. Далі – додайте каву, зверху викладіть морозиво.
Холодна кава з морозивом / Фото Unsplash
Холодна кава зі збитими вершками
- Час: 15 хвилин
- Порції: 2 – 3
- Калорійність: 109 ккал
- Для приготування напою заваріть каву.
- Збийте міксером у пишну піну вершки з цукровою пудрою.
- Вилийте каву у склянки, залиште для охолодження кілька хвилин. У теплу каву викладіть збиті вершки.
Холодна кава з вершками/ Фото Unsplash
Кавовий коктейль з апельсиновим соком
- Час: 10 хвилин
- Порції: 2 – 3
- Калорійність: 127 ккал
Кавовий коктейль / Фото Pexels
- Келихи наповніть льодом, зверху додайте сироп.
- Далі – влийте свіжий апельсиновий сік, додайте – еспресо, перемішайте. За бажанням задекоруйте цедрою. Смачного!