Холодний сирник з вишнею: рецепт без випікання

16 лютого 2023, 11:42
Читать новость на русском

Джерело:

Таті Чуднова

Сирник – завжди чудова ідея для домашнього десерту. А якщо він щей з вишнею – пальчики оближете.

Через віялові відключення світла не завжди є можливість приготувати щось смачне в духовці, особливо коли мова йде про випічку.

Читайте також Котлети з грибами чи фрикадельки з овочами: страви з курячого фаршу, які посмакують кожному

Ми пропонуємо спробувати холодний чизкейк, а щоб довершити його смак, додайте вишню. Рецепт солодкого торта простий, легкий та з ним у вас не виникнуть труднощі.

Рецепт холодного чизкейка з вишнею

  • Час: 6 годин
  • Порції: 6
Інгредієнти:
 – 300 грамів печива;
 – 120 грамів вершкового масла;
 – 600 грамів вершкового сиру;
 – 2 столові ложки лимонного соку;
 – 80 грамів цукрової пудри;
 – 200 грамів вершків 33%;
 – 20 грамів желатину;
 – 100 грамів води.
Для вишневого шару:
 – 400 грамів замороженої вишні;
 – 100 грамів цукру;
 – 36 грамів кукурудзяного крохмалю.

Приготування:

  • Підготуйте круглу форму діаметром 22 сантиметри.
  • Подрібнюємо печиво в блендері. Розтоплюємо масло в мікрохвильовій печі або у сотейнику.
  • Змішуємо печиво з маслом. Викладаємо печиво у форму та розподіляємо по дну, вирівнюємо склянкою або ложкою. Ставимо у холодильник на 20 – 30 хвилин.
  • Желатин заливаємо прохолодною водою та залишаємо набухати на 10 хвилин.
  • Вичавлюємо сік лимона або лайма, змішуємо його з вершковим сиром, вершками та цукровою пудрою до однорідної консистенції. Збиваємо за допомогою міксера або блендера до м’яких піків.
  • Далі розтоплюємо желатин у мікрохвильовій печі або на водяній бані. Перемішуємо суміш до повного розчинення желатину та грудочок у ньому.

  • Додаємо до желатину кілька ложок сирної маси та перемішуємо. І змішуємо за допомогою вінчика желатин з основною сирною начинкою.
  • Викладаємо сиркову начинку у форму з печивом та розподіляємо рівномірно по поверхні. Відправляємо у холодильник на 2 – 3 години.
  • Вишню кладемо у каструлю з товстим дном та чекаємо поки розтане. Додаємо цукор, перемішуємо до його розчинення. Всипаємо крохмаль та мішаємо до загущення маси.
  • Прибираємо з вогню, перекладаємо в інший посуд та накриваємо плівкою у контакт.
  • Коли вишня повністю охолола, викладаємо її на чизкейк, вирівнюємо та ставимо у холодильник на 1 – 2 години.

Смачного!