Змішуємо традиції: хумус з авокадо – ідеальна закуска у стилі ф'южн
17 січня 2022,
20:33
Читать новость на русском
Джерело:
Cafe delitesВи коли-небудь міксували в одній страві різні кухні? Скажімо, азійську та американську? Хумус з авокадовим мусом вас переконає: модний напрям ф'южн – не лише для ресторанів!
Рецепт хумусу з авокадо
- Час: 10 – 25 хвилин
- Порції: 6
Читайте також Що приготувати з курячого фаршу: оригінальні страви, які оцінять навіть гурмани
Фото Cafe delites
– 1 банка консервованого нуту або 1½ склянки вареного;
– ½ чайної ложки соди;
– ¼ склянки тахіні (кунжутноъ пасти);
– 3 столові ложки лимонного соку;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 2 зубчики подрібненого часнику;
– ¾ чайної ложки меленого кмину;
– ¾ чайної ложки солі;
– мелений чорний перець;
– 1 середньостиглий авокадо;
– 2 столові ложки крижаної води;
– дрібка паприки для подачі.
Приготування:
- Якщо ви використовуєте сирий нут, пересипте його в невелику каструлю. Залийте водою й додайте соду. На сильному вогні доведіть нут до кипіння. Зменште вогонь до середнього й відваріть до м’якості (20 – 25 хвилин).
- Готовий нут промийте в ситі під проточною водою (20 секунд – доки вода не стане прозорою).
Фото Cafe delites
- Перекладіть нут до чаші кухонного комбайна, додайте тахіні, лимонний сік, оливкову олію, часник, кмин, сіллю, перець та очищене авокадо.
Фото Cafe delites
- Подрібніть все до однорідності.
- Влийте 2 столові ложки крижаної води й знову перебийте масу до кремоподібного стану.
- Присмачте хумус спеціями.
Фото Cafe delites
- Для подачі скропіть оливковою олією й злегка посипте паприкою.
Смачного!