Змішуємо традиції: хумус з авокадо – ідеальна закуска у стилі ф'южн

17 січня 2022, 20:33
Читать новость на русском

Джерело:

Cafe delites

Ви коли-небудь міксували в одній страві різні кухні? Скажімо, азійську та американську? Хумус з авокадовим мусом вас переконає: модний напрям ф'южн – не лише для ресторанів!

Рецепт хумусу з авокадо

  • Час: 10 – 25 хвилин
  • Порції: 6

Читайте також Що приготувати з курячого фаршу: оригінальні страви, які оцінять навіть гурмани


Фото Cafe delites

Інгредієнти:
 – 1 банка консервованого нуту або 1½ склянки вареного;
 – ½ чайної ложки соди;
 – ¼ склянки тахіні (кунжутноъ пасти);
 – 3 столові ложки лимонного соку;
 – 1 столова ложка оливкової олії;
 – 2 зубчики подрібненого часнику;
 – ¾  чайної ложки меленого кмину;
 – ¾ чайної ложки солі;
 – мелений чорний перець;
 – 1 середньостиглий авокадо;
 – 2 столові ложки крижаної води;
 – дрібка паприки для подачі.

Приготування:

  1. Якщо ви використовуєте сирий нут, пересипте його в невелику каструлю. Залийте водою й додайте соду. На сильному вогні доведіть нут до кипіння. Зменште вогонь до середнього й відваріть до м’якості (20 – 25 хвилин).
  1. Готовий нут промийте в ситі під проточною водою (20 секунд – доки вода не стане прозорою).


Фото Cafe delites

  1. Перекладіть нут до чаші кухонного комбайна, додайте тахіні, лимонний сік, оливкову олію, часник, кмин, сіллю, перець та очищене авокадо.


Фото Cafe delites

  1. Подрібніть все до однорідності.
  1. Влийте 2 столові ложки крижаної води й знову перебийте масу до кремоподібного стану.
Важливо! Якщо хумус загустий, додайте ще 1 – 2 столові ложки холодної води.
  1. Присмачте хумус спеціями.


Фото Cafe delites

  1. Для подачі скропіть оливковою олією й злегка посипте паприкою.

Смачного!