19 січня,
20:20
Смачний додаток до чаю та захист від застуди: як приготувати імбирний сироп
Джерело:
BeszamelІмбирний чай – дуже корисний напій, але не обов'язково його готувати, аби скористатися всіма його позитивними властивостями. Можна приготувати сироп, який чудово пасуватиме до будь-якого чаю.
Імбирний сироп цілком заслужено вважають не лише смачним додатком до гарячих напоїв, а й одним з найкращих домашніх засобів від застуди. До напою також можна додати мед, й тоді насолода буде максимальною, а ваш організм – під надійним захистом.
Читайте також Як скоротити час приготування м’яса: лайфхаки, які зроблять страву особливо соковитою
Рецепт імбирного сиропу
Час: 20 хвилин
Порцій: 1
Дуже смачно та корисно / Фото Mommypotamus
Інгредієнти:
- імбирний корінь розміром 4 – 5 сантиметрів;
- цедра та сік 1 лимона;
- 3 – 4 столові ложки меду (найкраще – липового);
- дрібка куркуми.
Приготування:
- Чистимо імбир та нарізаємо його скибочками.
- Чистимо лимон та дрібно нарізаємо або натираємо цедру.
- Кладемо імбир та цедру лимона у каструлю, додаємо куркуму, заливаємо водою та варимо на маленькому вогні 8 – 10 хвилин.
- Відставляємо каструлю та даємо охолонути.
- Після охолодження переливаємо у банку, додаємо сік лимона та мед. Гарно перемішуємо та ставимо у холодильник. Зберігати сироп можна до 7 днів.
- Додавати сироп найкраще у напій, температура якого не перевищує 70 градусів.