• Новини кулінарії
  • Смачні рецепти
  • Здорове харчування
  • Кулінарний гід
  • Більше
  • укр
  • рус
  • Новини
  • Економіка
  • Lifestyle
  • Здоров'я
  • Спорт
  • Техно
  • Освіта
  • Travel
  • Фінанси
  • Life
  • Київ
    • Здоров'я
    • Спорт
    • Техно
    • Освіта
    • Travel
    • Фінанси
    • Life
    • Київ
    • Львів
    • Дім
    • Ідеї
    • Інвестиції
    • Інновації
    • Men
    • Нерухомість
    • Збірна
    • Актив
    • Корисно
    • Розваги
    • Games
    • Дизайн
    • Покер
    • Auto
    • Сім'я
    • Агро
    • Likar
    • Новини здоров'я
    • Радіо
    • Краса
    • Кіно
    • Showbiz
    • Fashion
    • Традиції
  • Новини кулінарії
  • Смачні рецепти
  • Здорове харчування
  • Кулінарний гід

Індичка на День подяки – американський рецепт з апельсинами в духовці

25 листопада 2020 , 12:33 - Читать новость на русском
Святкова індичка з апельсинами на День подяки: покроковий рецепт
Святкова індичка з апельсинами / steelehousekitchen.com

Справжній американський рецепт індички з маринованими апельсинами, глазурованою цибулею та печеними овочами – страва, котра закохає вас з першого шматочка. Не дарма її так обожнюють у США!

Коли День подяки в США

Кожного року американці святкують День подяки, який традиційно відзначають у четвертий четвер листопада. У 2020 році День подяки в США припадає на 26 листопада і саме з цього дня у них розпочинається сезон святкування великих свят.

Цікаво знати Що американці їдять на День подяки: список традиційних страв

За великим столом збирається вся родина, господиня готує традиційну фаршировану індичку, а гості дякують один одному за всі хороші події, які відбулись з ними у цьому році.

Рецепт фаршированої індички з апельсинами розрахований на 8-10 осіб.

Святкова індичка

Як маринувати апельсини

Щоб апельсини в прянощах були насичені та ще більш ароматні – їх потрібно приготувати заздалегідь.

Інгредієнти:
 – 1 кг апельсинів;
 – 1 кг цукру;
 – 350 мл білого винного оцту;
 – 1 паличка кориці.
  1. Налийте у велику каструлю холодної води та доведіть її до кипіння. Вкиньте апельсини та знову доведіть до кипіння. Варіть фрукти протягом 10 хвилин.
  2. Дістаньте апельсини, охолодіть їх та наріжте скибочками не більше 5 мм в товщину.
  3. Для маринаду поставте каструлю зі 100 мл води на вогонь, додайте цукор, винний оцет та паличку кориці – варіть 5 хвилин.
  4. Зніміть з вогню маринад, додайте нарізані апельсини та ще раз проваріть їх в маринаді близько 5 хвилин. Знову зніміть з вогню, накрийте харчовою плівкою та залишіть на ніч.
  5. Наступного дня зніміть плівку з апельсинів, доводимо до кипіння та зменшуємо вогонь до мінімального – готуйте близько 5 хвилин.
  6. Заздалегідь підготуйте стерилізовані банки, перекладіть у них апельсини, а сироп ще раз доведіть до кипіння та проваріть 2-3 хвилини. Залийте апельсини киплячим сиропом та закрийте банки. 

Як приготувати фаршировану індичку на День подяки

Не секрет, що приготування індички до святкового столу – це не справа 5 хвилин. Проте результат вас здивує, а гості залишаться ситі та задоволені.

Інгредієнти:
 – індичка вагою близько 4 кг;
 – 2 ст. л оливкової олії;
 – 250 г вершкового масла;
 – 1 кг картоплі;
 – 15 бейбі-морквин;
 – 1 кг цукіні;
 – спеції: чебрець, розмарин, шавлія, петрушка;
 – 1 зубчик часнику;
 – 150 мл мускатного вина;
 – 1 ст. л цукрової пудри.
  1. Заздалегідь дістаньте індичку з холодильника, щоб перед маринуванням вона була кімнатної температури. Видаліть нутрощі, якщо тушка птиці ще не оброблена, промийте та просушіть паперовим рушником.
  2. Змішуємо всі спеції з м'яким вершковим маслом, вичавлюємо зубчик часнику та ретельно вимішуємо суміш. Обережно натріть маринадом зі спеціями індичку під шкірою, не порвіть її – це важливо.
  3. Розігрійте духовку до 200 градусів.
Інгредієнти для начинки:
 – 250 г фаршу асорті (свинина і телятина);
 – 200 г панірувальних сухарів грубого помолу;
 – 200 г бекону;
 – 100 г вершкового масла;
 – 1 цибулина;
 – 4 зубчики часнику;
 – 1 пучок шавлії.
  1. Ретельно почистіть цибулю від лушпиння, натріть на середній тертці та змішайте з дрібно нарізаним беконом. Змішайте з вичавленим часником, шавлією та заправте м'яким вершковим маслом. Додайте до суміші фарш та панірувальні сухарі – вимішайте масу до однорідного стану.
  2. Отриманою начинкою нафаршируйте індичку. Прив'яжіть крила до тушки, закріпіть ноги.
  3. Полийте індичку оливковою олією та посоліть.
  4. Викладіть фаршировану індичку на велике деко встелене пергаментом та випікайте 60-70 хвилин при 180 градусах.

Приготування індички в духовці

Як подавати овочі до індички

У нашому рецепті ми радимо подавати індичку з картоплею, цукіні та бейбі-морковкою. Овочі попередньо ретельно вимийте водою, картоплю наріжте половинками, цукіні – кружечками, а моркву залишіть як є. Якщо ви будете використовувати звичайну велику моркву – достатньої її нарізати на невеликі шматки.

​      5. Викладіть до індички картоплю та запікайте ще 1,5-2 години.

  1. Цукіні та моркву відправте в духовку випікатись за 45 хвилин до кінця приготування страви. Якщо скоринка індички буде пригорати – накрийте її фольгою.
  2. Для приготування глазурованої цибулі, яка відмінно доповнює святкову страву наріжте цибулю кружечками.
  3. Розтопіть 20 г вершкового масла на сковорідці, додайте цибулю, цукрову пудру та помішуйте. Через 3-5 хвилин, коли цибуля стане золотистою влийте мускатного вина та варіть доки вона не стане м'якою.
  4. Подавайте індичку з овочами, маринованими апельсинами та глазурованою цибулею. Смачного!
Автор: Богданна Рибак
Новини Смачно Другі страви

показати всі приховати

Джерело: SmachnoNews

Поділитися новиною

    Вибір редакції
    • Чим замінити цукор в десерті: корисні поради від кондитерки Лізи Глінської
      Чим замінити цукор в десерті: корисні поради від кондитерки Лізи Глінської
      20 січня , 23:09
    • Рецепт соковитої курки від шеф-кухаря Володимира Ярославського: сучасна технологія приготування
      Рецепт соковитої курки від шеф-кухаря Володимира Ярославського: сучасна технологія приготування
      15 січня , 14:03
    • В ЄС дозволили їсти хробаків
      В ЄС дозволили їсти хробаків
      14 січня , 14:41
      Цікаво
    • Як обрати безпечну курятину: антибіотики та гормони росту в курячому м'ясі
      Як обрати безпечну курятину: антибіотики та гормони росту в курячому м'ясі
      4 січ , 13:17
    • Вся правда про домашню та магазинну курятину: розвінчуємо міфи
      Вся правда про домашню та магазинну курятину: розвінчуємо міфи
      29 груд 2020 , 16:33
    • Чим замінити цукор в десерті: корисні поради від кондитерки Лізи Глінської
      Чим замінити цукор в десерті: корисні поради від кондитерки Лізи Глінської
      20 січ , 23:09
    • Рецепт торта Наполеон від мами шеф-кухаря Володимира Ярославського
      Рецепт торта Наполеон від мами шеф-кухаря Володимира Ярославського
      20 січ , 21:36
     
    Новини
    • 23:09
      Чим замінити цукор в десерті: корисні поради від кондитерки Лізи Глінської
      23:09
    • 21:36
      Рецепт торта Наполеон від мами шеф-кухаря Володимира Ярославського
      21:36
    • 20:17
      Здорове харчування: продукти, які варто включити до свого раціону
      20:17
    • 18:11
      Лимон – користь та застосування в гастрономії: цікаві поради від Марко Черветті
      18:11
    • 16:15
      Нова українська гастрокультура в огляді найвідоміших рестораторів: документальне відео
      16:15
    • 14:45
      Смачна печена картопля: домашні рецепти від Тані Литвинової
      14:45
    • 13:16
      Сезонні продукти січня: чим краще харчуватись зимою
      13:16
    попередні новини
    Більше новин
    E-mail редакції news24@24tv.com.ua
    • instagram
    • facebook
    • twitter
    • rss
    • telegram
    • Новини
    • Економіка
    • Lifestyle
    • Здоров'я
    • Спорт
    • Техно
    • Освіта
    • Travel
    • Фінанси
    • Life
    • Київ
    • Львів
    • Дім
    • Ідеї
    • Інвестиції
    • Інновації
    • Men
    • Нерухомість
    • Збірна
    • Актив
    • Корисно
    • Розваги
    • Games
    • Дизайн
    • Покер
    • Auto
    • Сім'я
    • Агро
    • Likar
    • Новини здоров'я
    • Радіо
    • Краса
    • Кіно
    • Showbiz
    • Fashion
    • Традиції
    news24@24tv.com.ua
    • Редакція сайту
    • Загальна інформація
    • Телеведучі
    • Відеоблогери 24
    • Технічна інформація
    • Архів
    • Правила користування сайтом
    • Політика конфіденційності
    • Рекламодавцям
    • Вакансії
    • Контакти
    • Структура власності
    Інтернет-виданням дозволяється безкоштовно використовувати цитати (короткі уривки) в обсязі не більше 25 % від обсягу статті (інформації),
    розміщеної на сайтах Компанії, за умови відкритого гіперпосилання та згадки першоджерела не нижче першого абзацу. Для друкованих
    видань передрук матеріалів Компанії дозволяється на платній основі та лише за письмової згоди редактора. Для мобільних додатків та SmartTV
    використання матеріалів дозволяється на платній основі та лише за письмової згоди Компанії.
    Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
    Усі права захищені. © 2005—2020, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
    Made by
    Залиште відгук