Коли День подяки в США

Кожного року американці святкують День подяки, який традиційно відзначають у четвертий четвер листопада. У 2020 році День подяки в США припадає на 26 листопада і саме з цього дня у них розпочинається сезон святкування великих свят.

Цікаво знати Що американці їдять на День подяки: список традиційних страв

За великим столом збирається вся родина, господиня готує традиційну фаршировану індичку, а гості дякують один одному за всі хороші події, які відбулись з ними у цьому році.

Рецепт фаршированої індички з апельсинами розрахований на 8-10 осіб.

Святкова індичка

Як маринувати апельсини

Щоб апельсини в прянощах були насичені та ще більш ароматні – їх потрібно приготувати заздалегідь.

  1. Налийте у велику каструлю холодної води та доведіть її до кипіння. Вкиньте апельсини та знову доведіть до кипіння. Варіть фрукти протягом 10 хвилин.
  2. Дістаньте апельсини, охолодіть їх та наріжте скибочками не більше 5 мм в товщину.
  3. Для маринаду поставте каструлю зі 100 мл води на вогонь, додайте цукор, винний оцет та паличку кориці – варіть 5 хвилин.
  4. Зніміть з вогню маринад, додайте нарізані апельсини та ще раз проваріть їх в маринаді близько 5 хвилин. Знову зніміть з вогню, накрийте харчовою плівкою та залишіть на ніч.
  5. Наступного дня зніміть плівку з апельсинів, доводимо до кипіння та зменшуємо вогонь до мінімального – готуйте близько 5 хвилин.
  6. Заздалегідь підготуйте стерилізовані банки, перекладіть у них апельсини, а сироп ще раз доведіть до кипіння та проваріть 2-3 хвилини. Залийте апельсини киплячим сиропом та закрийте банки.

Як приготувати фаршировану індичку на День подяки

Не секрет, що приготування індички до святкового столу – це не справа 5 хвилин. Проте результат вас здивує, а гості залишаться ситі та задоволені.

  1. Заздалегідь дістаньте індичку з холодильника, щоб перед маринуванням вона була кімнатної температури. Видаліть нутрощі, якщо тушка птиці ще не оброблена, промийте та просушіть паперовим рушником.
  2. Змішуємо всі спеції з м'яким вершковим маслом, вичавлюємо зубчик часнику та ретельно вимішуємо суміш. Обережно натріть маринадом зі спеціями індичку під шкірою, не порвіть її – це важливо.
  3. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  1. Ретельно почистіть цибулю від лушпиння, натріть на середній тертці та змішайте з дрібно нарізаним беконом. Змішайте з вичавленим часником, шавлією та заправте м'яким вершковим маслом. Додайте до суміші фарш та панірувальні сухарі – вимішайте масу до однорідного стану.
  2. Отриманою начинкою нафаршируйте індичку. Прив'яжіть крила до тушки, закріпіть ноги.
  3. Полийте індичку оливковою олією та посоліть.
  4. Викладіть фаршировану індичку на велике деко встелене пергаментом та випікайте 60-70 хвилин при 180 градусах.

Приготування індички в духовці

Як подавати овочі до індички

У нашому рецепті ми радимо подавати індичку з картоплею, цукіні та бейбі-морковкою. Овочі попередньо ретельно вимийте водою, картоплю наріжте половинками, цукіні – кружечками, а моркву залишіть як є. Якщо ви будете використовувати звичайну велику моркву – достатньої її нарізати на невеликі шматки.

​ 5. Викладіть до індички картоплю та запікайте ще 1,5-2 години.

  1. Цукіні та моркву відправте в духовку випікатись за 45 хвилин до кінця приготування страви. Якщо скоринка індички буде пригорати – накрийте її фольгою.
  2. Для приготування глазурованої цибулі, яка відмінно доповнює святкову страву наріжте цибулю кружечками.
  3. Розтопіть 20 г вершкового масла на сковорідці, додайте цибулю, цукрову пудру та помішуйте. Через 3-5 хвилин, коли цибуля стане золотистою влийте мускатного вина та варіть доки вона не стане м'якою.
  4. Подавайте індичку з овочами, маринованими апельсинами та глазурованою цибулею. Смачного!