Традиційно американці святкують День подяки у четвертий четвер листопада. У 2020 році День подяки США припав на 26 листопада та ми вирішили трішки розповісти вам про історію цього свята, його традиції та традиційні страви, які готують на сімейні застілля американці цього дня.

Історія Дня подяки в США

Існує кілька версій коли саме відзначили перший День подяки, але найбільш популярною та вірогідною є ось ця: День подяки вперше відзначили англійські колоністи у 1621 році. Щоб підняти дух свої підлеглих після важкої, холодної та голодної зими, губернатор Вільям Бредфорд вирішив організувати перший День подяки перед настанням нової зими. Адже вони не знали чи переживуть її знову, загроза смерті була великою.

Це свято спільно відзначили британські колоністи та їхні сусіди індіанці, подейкують, що саме завдяки останнім і вижила Плімутська колонія у свою першу зиму.

Святковий рецепт Індичка на День подяки – американський рецепт з апельсинами в духовці

Коли традиція вкорінилася, пуритани додали до неї глибокий релігійний зміст та дякували Господу Богу за милість.

У 1941 році президент Рузвельт підписав біль прийнятий Конгресом та встановив, таким чином, святкування Дня подяки кожного четвертого четверга в листопаді.

Традиції збереглись і до сьогодні! Сьогодні, 26 листопада 2020 року, американці зберуться на святкове застілля й дякуватиму один одному за все хороше, що відбулось з ними за весь рік. Саме з цього свята у США розпочинається святковий період, адже до Різдва та Нового Року дуже близько.

Традиційні страви на День подяки в США

Жоден святковий стіл на День подяки в США не може обійтись без великої, соковитої та апетитної індички. Американці фарширують її м'ясним фаршем, апельсинами або подають з пряними травами.

Святковий стіл на День подяки в США

До індички вправні господині готують печену картоплю, бейбі-моркву, зелену квасолю, цукіні та інші овочі, які так полюбляють у США. Також випікають кукурудзяний хліб та соус з журавлини.

Гарбузовий пиріг – ще одна незмінна страва святкового столу на День подяки. Не потрібно забувати й про традиційний десерт на День подяки – суфле з солодкої картоплі (батату), яку так обожнюють в США.

Щодо напоїв, то найпопулярнішими вважають яблучний сидр та журавлиновий морс.