Індичка на День подяки – американський рецепт з апельсинами в духовці
Справжній американський рецепт індички з маринованими апельсинами, глазурованою цибулею та печеними овочами – страва, котра закохає вас з першого шматочка. Не дарма її так обожнюють у США!
Коли День подяки в США
Кожного року американці святкують День подяки, який традиційно відзначають у четвертий четвер листопада. У 2020 році День подяки в США припадає на 26 листопада і саме з цього дня у них розпочинається сезон святкування великих свят.
Цікаво знати Що американці їдять на День подяки: список традиційних страв
За великим столом збирається вся родина, господиня готує традиційну фаршировану індичку, а гості дякують один одному за всі хороші події, які відбулись з ними у цьому році.
Рецепт фаршированої індички з апельсинами розрахований на 8-10 осіб.
Святкова індичка
Як маринувати апельсини
Щоб апельсини в прянощах були насичені та ще більш ароматні – їх потрібно приготувати заздалегідь.
Інгредієнти:– 1 кг апельсинів;
– 1 кг цукру;
– 350 мл білого винного оцту;
– 1 паличка кориці.
- Налийте у велику каструлю холодної води та доведіть її до кипіння. Вкиньте апельсини та знову доведіть до кипіння. Варіть фрукти протягом 10 хвилин.
- Дістаньте апельсини, охолодіть їх та наріжте скибочками не більше 5 мм в товщину.
- Для маринаду поставте каструлю зі 100 мл води на вогонь, додайте цукор, винний оцет та паличку кориці – варіть 5 хвилин.
- Зніміть з вогню маринад, додайте нарізані апельсини та ще раз проваріть їх в маринаді близько 5 хвилин. Знову зніміть з вогню, накрийте харчовою плівкою та залишіть на ніч.
- Наступного дня зніміть плівку з апельсинів, доводимо до кипіння та зменшуємо вогонь до мінімального – готуйте близько 5 хвилин.
- Заздалегідь підготуйте стерилізовані банки, перекладіть у них апельсини, а сироп ще раз доведіть до кипіння та проваріть 2-3 хвилини. Залийте апельсини киплячим сиропом та закрийте банки.
Як приготувати фаршировану індичку на День подяки
Не секрет, що приготування індички до святкового столу – це не справа 5 хвилин. Проте результат вас здивує, а гості залишаться ситі та задоволені.
Інгредієнти:– індичка вагою близько 4 кг;
– 2 ст. л оливкової олії;
– 250 г вершкового масла;
– 1 кг картоплі;
– 15 бейбі-морквин;
– 1 кг цукіні;
– спеції: чебрець, розмарин, шавлія, петрушка;
– 1 зубчик часнику;
– 150 мл мускатного вина;
– 1 ст. л цукрової пудри.
- Заздалегідь дістаньте індичку з холодильника, щоб перед маринуванням вона була кімнатної температури. Видаліть нутрощі, якщо тушка птиці ще не оброблена, промийте та просушіть паперовим рушником.
- Змішуємо всі спеції з м'яким вершковим маслом, вичавлюємо зубчик часнику та ретельно вимішуємо суміш. Обережно натріть маринадом зі спеціями індичку під шкірою, не порвіть її – це важливо.
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
– 250 г фаршу асорті (свинина і телятина);
– 200 г панірувальних сухарів грубого помолу;
– 200 г бекону;
– 100 г вершкового масла;
– 1 цибулина;
– 4 зубчики часнику;
– 1 пучок шавлії.
- Ретельно почистіть цибулю від лушпиння, натріть на середній тертці та змішайте з дрібно нарізаним беконом. Змішайте з вичавленим часником, шавлією та заправте м'яким вершковим маслом. Додайте до суміші фарш та панірувальні сухарі – вимішайте масу до однорідного стану.
- Отриманою начинкою нафаршируйте індичку. Прив'яжіть крила до тушки, закріпіть ноги.
- Полийте індичку оливковою олією та посоліть.
- Викладіть фаршировану індичку на велике деко встелене пергаментом та випікайте 60-70 хвилин при 180 градусах.
Приготування індички в духовці
Як подавати овочі до індички
У нашому рецепті ми радимо подавати індичку з картоплею, цукіні та бейбі-морковкою. Овочі попередньо ретельно вимийте водою, картоплю наріжте половинками, цукіні – кружечками, а моркву залишіть як є. Якщо ви будете використовувати звичайну велику моркву – достатньої її нарізати на невеликі шматки.
5. Викладіть до індички картоплю та запікайте ще 1,5-2 години.
- Цукіні та моркву відправте в духовку випікатись за 45 хвилин до кінця приготування страви. Якщо скоринка індички буде пригорати – накрийте її фольгою.
- Для приготування глазурованої цибулі, яка відмінно доповнює святкову страву наріжте цибулю кружечками.
- Розтопіть 20 г вершкового масла на сковорідці, додайте цибулю, цукрову пудру та помішуйте. Через 3-5 хвилин, коли цибуля стане золотистою влийте мускатного вина та варіть доки вона не стане м'якою.
- Подавайте індичку з овочами, маринованими апельсинами та глазурованою цибулею. Смачного!