В Індії встановили новий світовий рекорд Гіннеса. Художниця та кондитерка Прачі Дхабал Деб створила 200-кілограмову їстівну скульптуру з глазурі. Цікаво, що художниця розробила власний рецепт королівської глазурі без яєчного білка.

Цікаво Розпочинаємо сезон смаженого м'яса правильно: смачні страви з курятини, які потішать друзів

Торт у вигляді розкішного індійського палацу став її третім рекордом. У попередні роки Прачі створила солодку мініверсію Міланського собору та велетенську льодову скульптуру.

Ця рекордна конструкція білого кольору, створена вручну, має колосальні розміри. Завдовжки торт 3 метри, завширшки – 1,6 метра, заввишки – 1,43 метра, а його вага становить аж 200 кілограмів.

Я хотіла зробити щось, присвячене прекрасній індійській архітектурі. У нас так багато краси. Дивлячись на структуру глазурі в білому кольорі, ви можете відчути проблиск індійської архітектурної краси,
– зазначила Прачі Дхабал Деб.

Цікаво, що вся конструкція – їстівна. Рецепт розроблений таким чином, щоб міцність, стійкість і свіжість залишалися надовго. Королівську глазур, яка була використана, можна зберігати як скульптуру впродовж багатьох років.

Найбільші у світі солодощі


Найбільший десерт у світі приготували кондитери із міста Віллербанн на півдні Франції. Кухарям довелось витратити 300 кілограмів вершкового сиру маскарпоне та 60 кілограмів вершків на приготування 92 кілограми тірамісу.

Британські кухарі спекли найбільший у світі кекс. Їм знадобилося 75 кілограмів цукру, 200 яєць та 50 блоків масла.

В Ірані приготували 5 тонн морозива, розміром 1,6 на 2 метри.