Інгредієнтів – мало, смак – багатий: запікаємо камбалу за рецептом Євгена Клопотенка

19 лютого 2022, 13:06
Читать новость на русском

На вихідних варто потішити себе особливою стравою. При цьому не порушуючи гармонії відпочинку надмірним клопотом на кухні. Камбалу ви запечете трохи більше як за пів години.

При запіканні ця непоказна морська риба набуває просто неймовірного смаку. І щоб його не перебити, використовуємо мінімум додаткових інгредієнтів: сіль, лимонний сік та олію.

Читайте також Нарізати не потрібно: 5 простих страв із рубленого курячого філе для всієї родини

Важливо як слід обробити рибу: страву можуть зіпсувати, приміром, невидалені зябра.

Рецепт запеченої камбали від Євгена Клопотенка

Час: 35 хвилин

Порцій: 2

Легко, просто, смачно / Фото із сайту Євгена Клопотенка

Інгредієнти

  • 1 камбала;
  • сік ½ лимона;
  • 1 столова ложка соняшникової олії;
  • сіль грубого млива – на ваш смак.

Приготування

  1. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  2. Камбалу миємо, чистимо від луски, патраємо й видаляємо зябра.
  3. Застеляємо деко пергаментом та викладаємо на нього рибу.
  4. Поливаємо її соком лимона, солимо й скроплюємо олією.
  5. Відправляємо камбалу на 25 хвилин до духовки запікатися.

Смачного!