Хіт сезону – інжир: 3 швидких рецепти з беконом, блакитним сиром та фісташками

31 серпня 2021, 10:05
Читать новость на русском

Безумовно, інжир чудово смакує без додаткових інгредієнтів, але чом би не поекспериментувати із ним, як це роблять справжні шеф-кухарі? Ми підготували для вас три нереально крутих закуски на щодень і до святкового столу. Нумо готувати разом!

На приготування цих швидких закусок з інжиру вам необхідно близько 15 хвилин. Поєднання смаків вразять не тільки вас, а й ваших гостей, друзів чи родичів.

Читайте також "Та сама курочка": у магазинах з'явився загадковий бренд – кому він належить

Запечений інжир з блакитним сиром і медом

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 2


Фарширований інжир / Фото la-minute

Інгредієнти:
 – 4 шт. свіжого інжиру;
 – 50 г блакитного сиру;
 – 50 г вершкового сиру;
 – 2 ст. л. меду;
 – 50 г горіхів пекан або волоських;
 – бальзамічний крем-оцет для декору.

Приготування:

  1. Ретельно помийте інжир. Зробіть на ньому прорізи навхрест.


Фарширований інжир / Фото la-minute

  1. Змішайте блакитний та вершковий сир в однорідну масу.


Фарширований інжир / Фото la-minute

  1. Начиніть сиром інжир, посипте подрібненими горішками та полийте медом.


Фарширований інжир / Фото la-minute

  1. Відправте інжир в духовку на 10 хвилин при температурі 190 градусів.
  1. Задекоруйте тарілку бальзамічним крем-оцтом, викладіть на нього інжир та подавайте закуску до столу гарячою. Смачного!


Фарширований інжир / Фото la-minute

Читайте також Мастер Шеф 11 сезон 1 випуск: як зірки шоу-бізу та відомі тіктокери виборювали місце на шоу

Брускети з інжиром та фісташками

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 2


Брускети з інжиром / Фото Космополітен

Інгредієнти:
 – 4 шт. свіжого інжиру;
 – крем-сир Філадельфія;
 – брускети;
 – фісташки на ваш смак.

Приготування:

  1. Якщо у вас є готові брускети – пропускайте цей пункт, якщо ні – розповідаємо, як їх приготувати. Отож, наріжте багет на середні шматки. Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю вершкового масла та обсмажте багет з обох сторін.
  1. Змастіть брускети сиром Філадельфія.
  1. Подрібніть фісташки ножем.
  1. Наріжте інжир кільцями та викладіть на брускети. Посипте все горішками та подавайте до столу. Смачного!

Закуска з інжиру в беконі з моцарелою

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 2 – 4


Інжир в беконі / Фото Кулінар

Інгредієнти:
 – 8 скибочок бекону;
 – 4 шт. свіжого інжиру;
 – 16 кульок бейбі моцарели;
 – 1 шт. лайму;
 – бальзамічний крем-оцет;
 – м'ята;
 – чорний мелений перець;
 – прованські трави на ваш смак.

Приготування:

  1. Ретельно помитий інжир наріжте на 4 частини.
  1. Бекон розріжте навпіл повздовж.
  1. Загорніть інжир у бекон. За допомогою шпажки закріпіть кульку моцарели до загорнутого в бекон інжиру.


Інжир в беконі / Фото Кулінар

  1. Збризніть соком лайма.
  1. Розігрійте духовку до 200 градусів та запечіть закуску протягом 5 – 7 хвилин.


Інжир в беконі / Фото Кулінар

  1. Подавайте закуску до столу з листочком м'яти, посипте перцем та прованськими травами. Збризніть закуску крем-оцтом та смакуйте!