13 травня,
21:37
Як приготувати італійське мигдальне печиво: домашній рецепт
Ми підготували для вас рецепт відомого італійського ароматного печива з мигдалем, яке ви можете приготувати вдома. Обов'язково спробуйте.
Печиво в Італії називають біскотті – "двічі запечене". Традиційне мигдальне печиво, родом з Тоскани називають кантучіні. Це сухе печиво, яке готують з борошна, цукру, яєць, вершкового масла з додаванням мигдалю, іноді – з шоколадом та сухофруктами. Зазвичай його подають до кави, чаю або вина.
Читайте також Рецепт вишуканого французького десерту клафуті з ягодами від Лізи Глінської
Рецепт печива
Інгредієнти:– 400 грамів борошна;
– 10 грамів розпушувача;
– 250 грамів цукру;
– 150 грамів мигдалю;
– 3 яйця;
– 1 апельсин (цедра);
– ванільний цукор;
– 50 грамів вершкового масла 82%;
– сіль.
Печиво подають до кави/ Фото Unsplash
- Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
- Апельсин помийте, натріть на грубій тертці цедру.
- У мисці збийте до пишної піни 2 яйця з жовтком, додайте цукор, ванільний цукор, розтоплене вершкове масло, розпушувач з борошном, дрібку солі, перемішайте.
- Горіхи подрібніть ножем, додайте у тісто, перемішайте. Замісіть тісто.
- Тісто розділіть на дві частини, розкатайте смужки циліндричної форми, змастіть збитим білком.
- Розігрійте духовку до температури 180 градусів, тісто викладіть на деко, відправте запікатись до рум'яної скоринки протягом 15-20 хвилин.
- Дістаньте з духовки, розріжте вздовж на скибочки 1-1,5 сантиметра, викладіть на деко, знов відправте запікатись протягом 10-15 хвилин при температурі 160 градусів.
- Дістаньте з духовки, залиште для охолодження, викладіть на тарілку. Смачного!