• Новини кулінарії
  • Смачні рецепти
  • Здорове харчування
  • Кулінарний гід
  • Більше
  • укр
  • рус
  • Новини
  • Економіка
  • Showbiz
  • Здоров'я
  • Спорт
  • Техно
  • Освіта
  • Travel
  • Фінанси
  • Life
  • Київ
    • Здоров'я
    • Спорт
    • Техно
    • Освіта
    • Travel
    • Фінанси
    • Life
    • Київ
    • Львів
    • Дім
    • Ідеї
    • Інвестиції
    • Інновації
    • Men
    • Нерухомість
    • Збірна
    • Актив
    • Корисно
    • Розваги
    • Games
    • Дизайн
    • Покер
    • Auto
    • Сім'я
    • Агро
    • Likar
    • Новини здоров'я
    • Радіо
    • Краса
    • Кіно
    • Lifestyle
    • Fashion
    • Традиції
  • Новини кулінарії
  • Смачні рецепти
  • Здорове харчування
  • Кулінарний гід

Як приготувати різдвяний італійський панеттоне вдома: рецепт з родзинками

20 грудня 2020 , 11:15 - Читать новость на русском
Рецепт панеттоне в домашніх умовах: готуємо італійський різдвяний хліб
Рецепт панеттоне / allrecipes

Неймовірний рецепт різдвяної випічки з самої Італії підготував для вас SmachnoNews.

Італійський різдвяний хліб панеттоне з родзинками можна зберігати протягом 2-3 днів після випікання, а от фабричні – кілька місяців.

Читайте також Рецепт дня: штоллен – німецький різдвяний кекс

Тісто на панеттоне можна приготувати заздалегідь та заморозити, а день перед випіканням дістаньте його та поставте розморожуватись на ніч в холодильнику. Зранку вже можна випікати різдвяний смаколик.

Інгредієнти для опари:
– 100 г борошна;
– 7 г свіжих дріжджів;
– 1 ч. л меду;
– 60 мл молока.
Інгредієнти для тіста:
– 400 г борошна;
– 7 г свіжих дріжджів;
– 4 яйця;
– 3 яєчні жовтки;
– 160 г цукру;
– 160 г вершкового масла;
– лимон;
– 80 г цукатів;
– 120 г родзинок;
– 1 стручок ванілі;
– 5 г солі.
  1. Для приготування опари змішуємо всі інгредієнти з теплим молоком, але не гарячим. Перемішуємо опару та накриваємо харчовою плівкою та залишаємо підійти на годину в теплому місці.
  2. Після цього ставимо тісто в холодильник на ніч, а зранку залишаємо його в кухні при кімнатній температурі ще на 2 години.
  3. Додаємо в опару 100 г борошна, дріжджі, 60 г цукру та два яйця. Вимішуємо тісто вручну до еластичності тіста або за допомогою кухонного комбайна.
  4. Заздалегідь дістаньте масло з холодильника, щоб воно розм'якло. Додайте 60 грамів вершкового масла до тіста та продовжуйте вимішувати тісто, доки воно не стане відлипати від рук або стінок чаші комбайна.
  5. Сформуйте кулю з тіста, накрийте харчовою плівкою та поставте в сухе тепле місце підійматися на 2 години. Знову відправте тісто до холодильника на цілу ніч, а на ранок залишіть на 2 години при кімнатній температурі.
  6. Родзинки помийте водою, замочіть та просушіть на паперовому рушнику. Натріть на тертці цедру лимона.
  7. Розріжте стручок ванілі та вийміть насіння, додайте до тіста. Також з'єднайте тісто з рештою борошна, яйця й жовтками, додайте цедру лимона, цукор, сіль та вершкове масло.
  8. Вимішуйте тісто доки воно не стане однорідним, додайте цукати й родзинки та знову вимішайте тісто. Залишіть тісто підійматися на 2 години в теплому місці.
  9. Дістаємо тісто, обережно перевертаємо його кілька разів та формуємо складки – ніби складаємо з тіста конверт.
  10. Для випікання правильного панеттоне нам потрібні форми розраховані на 1,3 кг тіста. Ретельно змастіть їх маслом та вистеліть пергаментом для випікання.
  11. Викладіть тісто в форми, закрийте харчовою плівкою та залишіть підходити доки воно не виросте до краю форми.
  12. Розігрійте духовку до 200 градусів, в окреме деко налийте води, щоб забезпечувало потрібний рівень вологості під час випікання панеттоне. Зніміть плівку з панеттоне, зробіть надріз на тісті у формі хреста та поставте в серединку 10 г вершкового масла.
  13. Відправте панеттоне в духовку на 15 хвилин, далі зменште температуру до 190 градусів й випікайте ще 10-15 хвилин. Далі 180 градусів. В загальному наш різдвяний панеттоне потрібно випікати 50 хвилин.
  14. Перш ніж виймати випічку з форми дайте йому повністю охолонути.
  15. Охолоджений панеттоне посипте цукровою пудрою. Смачного!
Автор: Богданна Рибак
Десерти Новини Смачно

показати всі приховати

Джерело: SmachnoNews

Поділитися новиною

    Вибір редакції
    • Як приготувати лимонний кекс: домашній рецепт
      Як приготувати лимонний кекс: домашній рецепт
      26 січня , 21:35
    • Рецепт домашніх сирників від кондитерки Катерини Пєскової
      Рецепт домашніх сирників від кондитерки Катерини Пєскової
      25 січня , 22:08
    • Куряче філе – основа здорового харчування: користь та переваги
      Куряче філе – основа здорового харчування: користь та переваги
      22 січня , 17:18
      Цікаво
    • Куряче філе – основа здорового харчування: користь та переваги
      Куряче філе – основа здорового харчування: користь та переваги
      22 січ , 17:18
    • Вся правда про домашню та магазинну курятину: розвінчуємо міфи
      Вся правда про домашню та магазинну курятину: розвінчуємо міфи
      29 груд 2020 , 16:33
    • Як приготувати лимонний кекс: домашній рецепт
      Як приготувати лимонний кекс: домашній рецепт
      26 січ , 21:35
    • Як приготувати італійські фрикадельки: простий рецепт від Марко Черветті
      Як приготувати італійські фрикадельки: простий рецепт від Марко Черветті
      26 січ , 20:11
     
    Новини
    • 21:35
      Як приготувати лимонний кекс: домашній рецепт
      21:35
    • 20:11
      Як приготувати італійські фрикадельки: простий рецепт від Марко Черветті
      20:11
    • 19:21
      Сосиски в тісті з сиром: оригінальний рецепт від Лізи Глінської
      19:21
    • 17:39
      Як зварити макарони, щоб вони були смачні: поради шеф-кухаря Джеймса Мартіна
      17:39
    • 16:09
      Перевірений рецепт тіста на пончики від шеф-кухаря Володимира Ярославського
      16:09
    • 14:35
      Паелья з куркою: простий рецепт від Євгена Клопотенка
      14:35
    • 13:05
      Домашній паштет з індичої печінки та журавлиним желе: рецепт закуски від Лізи Глінської
      13:05
    попередні новини
    Більше новин
    E-mail редакції news24@24tv.com.ua
    • instagram
    • facebook
    • twitter
    • rss
    • telegram
    • Новини
    • Економіка
    • Showbiz
    • Здоров'я
    • Спорт
    • Техно
    • Освіта
    • Travel
    • Фінанси
    • Life
    • Київ
    • Львів
    • Дім
    • Ідеї
    • Інвестиції
    • Інновації
    • Men
    • Нерухомість
    • Збірна
    • Актив
    • Корисно
    • Розваги
    • Games
    • Дизайн
    • Покер
    • Auto
    • Сім'я
    • Агро
    • Likar
    • Новини здоров'я
    • Радіо
    • Краса
    • Кіно
    • Lifestyle
    • Fashion
    • Традиції
    news24@24tv.com.ua
    • Редакція сайту
    • Загальна інформація
    • Телеведучі
    • Відеоблогери 24
    • Технічна інформація
    • Архів
    • Правила користування сайтом
    • Політика конфіденційності
    • Рекламодавцям
    • Вакансії
    • Контакти
    • Структура власності
    Інтернет-виданням дозволяється безкоштовно використовувати цитати (короткі уривки) в обсязі не більше 25 % від обсягу статті (інформації),
    розміщеної на сайтах Компанії, за умови відкритого гіперпосилання та згадки першоджерела не нижче першого абзацу. Для друкованих
    видань передрук матеріалів Компанії дозволяється на платній основі та лише за письмової згоди редактора. Для мобільних додатків та SmartTV
    використання матеріалів дозволяється на платній основі та лише за письмової згоди Компанії.
    Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
    Усі права захищені. © 2005—2020, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
    Made by
    Залиште відгук