По правді, фритату їдять також на обід і на вечерю. Щойно зі сковорідки й холодну, із грецьким салатом чи соусом.
Зверніть увагу Bocuse d'Or Ukraine: як під Києвом випробовували найкращих кухарів України
І начиняють яєчню чим завгодно: сиром, овочами, ковбасою... Згодиться все, що знайдете в холодильнику!
Фритата з в'яленими томатами, кабачками та оливками
Час: 30 хвилин
Порцій: 2
Чудовий сніданок / Фото Doradca Smaku
Інгредієнти:
- 1 ріпчаста цибулина;
- 5 шампіньйонів;
- 6 сушених помідорів;
- 6 зелених оливок;
- ½ кабачка;
- 1 пучок шпинату;
- 4 курячих яйця;
- 100 грамів фети;
- сіль, перець, італійські трави – на ваш смак;
- олія для смаження.
Соус:
- 4 столові ложки грецького йогурту;
- ½ чайної ложки зернистої гірчиці;
- базилік та кедрові горіхи – на ваш смак.
Приготування:
- Почищену цибулю, кабачки наріжте невеликими кубиками, гриби та оливки – навпіл, а сушені помідори – соломкою.
- Обсмажте цибулю, кабачки та шампіньйони на олії. Наприкінці до овочів додайте шпинат, оливки, в’ялені помідори та італійські трави.
- Підготовлені овочі викладіть у жаротривку форму (або каструлю), полийте збитими яйцями, посипте сиром фета й поставте в розігріту до 180 градусів духовку на ½ години.
- Усі інгредієнти соусу ретельно перемішайте й приправте на свій смак.
- Вийміть фритату із духовки й зачекайте кілька хвилин, щоб вона трохи охолола.
- Наріжте фритату на порції й подавайте із соусом. Для кращого смаку страву можна посипати подрібненим базиліком та арахісом.
Цікаво
В Італії фритату готують на спеціальній сковороді з двома ручками на повільному вогні, щоб страва не пригоріла. Сковороду попередньо змащують вершковим маслом.