По правді, фритату їдять також на обід і на вечерю. Щойно зі сковорідки й холодну, із грецьким салатом чи соусом.

Зверніть увагу Bocuse d'Or Ukraine: як під Києвом випробовували найкращих кухарів України

І начиняють яєчню чим завгодно: сиром, овочами, ковбасою... Згодиться все, що знайдете в холодильнику!

Фритата з в'яленими томатами, кабачками та оливками

Час: 30 хвилин
Порцій: 2

Чудовий сніданок / Фото Doradca Smaku

Інгредієнти:

  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 5 шампіньйонів;
  • 6 сушених помідорів;
  • 6 зелених оливок;
  • ½ кабачка;
  • 1 пучок шпинату;
  • 4 курячих яйця;
  • 100 грамів фети;
  • сіль, перець, італійські трави – на ваш смак;
  • олія для смаження.

Соус:

  • 4 столові ложки грецького йогурту;
  • ½ чайної ложки зернистої гірчиці;
  • базилік та кедрові горіхи – на ваш смак.

Приготування:

  1. Почищену цибулю, кабачки наріжте невеликими кубиками, гриби та оливки – навпіл, а сушені помідори – соломкою.
  2. Обсмажте цибулю, кабачки та шампіньйони на олії. Наприкінці до овочів додайте шпинат, оливки, в’ялені помідори та італійські трави.
  3. Підготовлені овочі викладіть у жаротривку форму (або каструлю), полийте збитими яйцями, посипте сиром фета й поставте в розігріту до 180 градусів духовку на ½ години.
  4. Усі інгредієнти соусу ретельно перемішайте й приправте на свій смак.
  5. Вийміть фритату із духовки й зачекайте кілька хвилин, щоб вона трохи охолола.
  6. Наріжте фритату на порції й подавайте із соусом. Для кращого смаку страву можна посипати подрібненим базиліком та арахісом.

Цікаво


В Італії фритату готують на спеціальній сковороді з двома ручками на повільному вогні, щоб страва не пригоріла. Сковороду попередньо змащують вершковим маслом.