Консервація з кабачків: рецепти ікри на зиму на будь-який смак
7 липня 2022,
16:17
Читать новость на русском
Сезон кабачків у розпалі, а це означає, що настав час робити заготовки ікри на зиму.
Ми дібрали для вас три рецепти смачної консервації на зиму з кабачків, а точніше будемо готувати з них ікру. Всі три рецепти різні, тому ви можете обрати той, який вам більше довподоби.
Читайте також Ввечері готуємо, вранці їмо: рецепт маринованих кабачків від Лізи Глінської
Рецепт кабачкової ікри на три літрові банки
Інгредієнти:– 3 кілограми почищених кабачків без насіння та шкірки;
– 200 мілілітрів томатної пасти;
– 200 мілілітрів соняшникової олії;
– 100 мілілітрів оцту 9%;
– 100 грамів цукру;
– 1 столова ложка солі;
– 1 головка молодого часнику.
Приготування:
- Ретельно почистіть кабачки від шкірки, видаліть насіння. М'якоть кабачків натріть на грубій тертці.
- Перекладіть всі інгредієнти в каструлю, окрім часнику та додайте туди кабачки.
- Тушкуйте овочі на повільному вогні протягом 2 годин. Обов'язково помішуйте ікру дерев'яною лопаткою, щоб вона не пригоріла.
- Вичавіть часник до кабачкової ікри та тушкуйте ще 15 хвилин.
- Гарячу ікру розкладіть по стерилізованих банках та закрийте кришками.
- Переверніть банки догори дном та накрийте вафельним рушником. Залишіть консервацію при кімнатній температурі до повного охолодження.
Смачного!
Кабачкова ікра / Фото The yummi bowl
Дієтична кабачкова ікра в рукаві
Інгредієнти:– 4 штуки кабачків;
– 2 штуки моркви;
– 2 ріпчасті цибулини;
– 3 штуки помідорів;
– сіль;
– 75 мілілітрів соняшникової олії;
– 2 штуки солодких болгарських перців;
– часник.
Приготування:
- Ретельно помийте всі овочі, почистіть їх від плодоніжок та насіння. З помідорів зніміть шкірку бланшуючи їх. Зробіть хрестоподібний надріз на овочах та занурте їх спочатку в окріп на 30 – 60 секунд, а далі в крижану воду.
- Наріжте великими шматками всі овочі, часник залишіть цілими зубчиками. Посоліть овочі на ваш смак.
- Викладіть нарізані овочі у рукав для випікання, полийте олією та відправте на деко.
- Розігрійте духовку до 200 градусів та випікайте овочі протягом 25 – 30 хвилин.
- Випечені овочі перекладіть у чашу блендера та ретельно подрібніть до консистенції пюре.
- Доведіть ікру до смаку: додайте ще солі, можна поцукрувати, всипати трішки нарізаної зелені. Перемішайте кабачкову ікру та закрийте в стерилізовані банки або одразу подавайте до столу.
Смачного!
Рецепт кабачкової ікри як з магазину
Інгредієнти:– 3 кілограми кабачків;
– 1 кілограми моркви;
– 400 мілілітрів соняшникової олії;
– 4 столові ложки томатної пасти;
– 2 столові ложки солі;
– цукор;
– 2 – 3 столові ложки оцту 5 – 9%.
Приготування:
- Ретельно помийте овочі проточною водою. Зріжте з кабачків шкірку та наріжте м'якоть шматочками. Почистіть моркву від шкірки, наріжте шматочками.
- Відправте кабачки та моркву у велику каструлю (мінімум 6 літрів) залийте овочі водою.
- Відправте каструлю на вогонь та відваріть овочі протягом 40 хвилин.
- Готові овочі перекладіть у миску та подрібніть блендером в пюре.
- Знову перелийте пюре в каструлю та доведіть до кипіння. Додайте до пюре цукор, сіль, оцет та томатну пасту. Перемішайте та варіть ще 50 хвилин.
- Перекладіть кабачкову ікру в стерилізовані банки та закрийте кришками. Переверніть закриті банки з ікрою догори дном та накрийте вафельним рушником. Обов'язково охолодіть ікру при кімнатній температурі.
- Зберігайте кабачкову ікру в темному та прохолодному місці.
Смачного!