Ми дібрали для вас три рецепти смачної консервації на зиму з кабачків, а точніше будемо готувати з них ікру. Всі три рецепти різні, тому ви можете обрати той, який вам більше довподоби.

Читайте також Ввечері готуємо, вранці їмо: рецепт маринованих кабачків від Лізи Глінської

Рецепт кабачкової ікри на три літрові банки

Приготування:

  1. Ретельно почистіть кабачки від шкірки, видаліть насіння. М'якоть кабачків натріть на грубій тертці.
  1. Перекладіть всі інгредієнти в каструлю, окрім часнику та додайте туди кабачки.
  1. Тушкуйте овочі на повільному вогні протягом 2 годин. Обов'язково помішуйте ікру дерев'яною лопаткою, щоб вона не пригоріла.
  1. Вичавіть часник до кабачкової ікри та тушкуйте ще 15 хвилин.
  1. Гарячу ікру розкладіть по стерилізованих банках та закрийте кришками.
  1. Переверніть банки догори дном та накрийте вафельним рушником. Залишіть консервацію при кімнатній температурі до повного охолодження.

Смачного!


Кабачкова ікра / Фото The yummi bowl

Дієтична кабачкова ікра в рукаві

Приготування:

  1. Ретельно помийте всі овочі, почистіть їх від плодоніжок та насіння. З помідорів зніміть шкірку бланшуючи їх. Зробіть хрестоподібний надріз на овочах та занурте їх спочатку в окріп на 30 – 60 секунд, а далі в крижану воду.
  1. Наріжте великими шматками всі овочі, часник залишіть цілими зубчиками. Посоліть овочі на ваш смак.
  1. Викладіть нарізані овочі у рукав для випікання, полийте олією та відправте на деко.
  1. Розігрійте духовку до 200 градусів та випікайте овочі протягом 25 – 30 хвилин.
  1. Випечені овочі перекладіть у чашу блендера та ретельно подрібніть до консистенції пюре.
  1. Доведіть ікру до смаку: додайте ще солі, можна поцукрувати, всипати трішки нарізаної зелені. Перемішайте кабачкову ікру та закрийте в стерилізовані банки або одразу подавайте до столу.

Смачного!

Рецепт кабачкової ікри як з магазину

Приготування:

  1. Ретельно помийте овочі проточною водою. Зріжте з кабачків шкірку та наріжте м'якоть шматочками. Почистіть моркву від шкірки, наріжте шматочками.
  1. Відправте кабачки та моркву у велику каструлю (мінімум 6 літрів) залийте овочі водою.
  1. Відправте каструлю на вогонь та відваріть овочі протягом 40 хвилин.
  1. Готові овочі перекладіть у миску та подрібніть блендером в пюре.
  1. Знову перелийте пюре в каструлю та доведіть до кипіння. Додайте до пюре цукор, сіль, оцет та томатну пасту. Перемішайте та варіть ще 50 хвилин.
  1. Перекладіть кабачкову ікру в стерилізовані банки та закрийте кришками. Переверніть закриті банки з ікрою догори дном та накрийте вафельним рушником. Обов'язково охолодіть ікру при кімнатній температурі.
  1. Зберігайте кабачкову ікру в темному та прохолодному місці.

Смачного!