Ароматна кабачкова ікра – смачна закуска до будь-яких основних та перших страв. Найкраще використати молоді кабачки з тонкою шкіркою та м'яким насінням всередині, саме тоді в ікри буде ніжний смак.

Цікаво Як закрити полуницю на зиму: 5 нетипових способів, яких ще немає у вашій колекції

Ікра з кабачків на зиму

  • Час: 2 години
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Цукіні помийте, обріжете кінчики, почистьте від шкірки (молоді кабачки чистити непотрібно).
  2. Розріжте вздовж і видаліть насіння.
  3. Видаліть насіння з перців.
  4. Почистьте цибулю і часник.
  5. Всі овочі пропустіть через м'ясорубку і викладіть у велику каструлю.
  6. Почистьте і натріть моркву, додайте її в каструлю до овочів.
  7. Додайте решту інгредієнтів: олію, томатну пасту, оцет, цукор, гострий перець і сіль.
  8. Доведіть до кипіння, потім варіть на повільному вогні, не накриваючи кришкою, приблизно 1 годину, періодично помішуючи.
  9. Розлийте по стерилізованих і сухих банках і відразу закрийте. Стерилізуйте банки на водяній бані приблизно 15 хвилин з моменту закипання води.