21 червня,
10:37
Чому найкраще використовувати молоді плоди: як приготувати кабачкову ікру на зиму
Джерело:
Kwestia smakuКабачки ідеально підійдуть для приготування безлічі страв. Ви можете їх запікати, тушкувати, смажити. Головне ж не забути зробити собі на зиму закруток з них.
Ароматна кабачкова ікра – смачна закуска до будь-яких основних та перших страв. Найкраще використати молоді кабачки з тонкою шкіркою та м'яким насінням всередині, саме тоді в ікри буде ніжний смак.
Цікаво Як закрити полуницю на зиму: 5 нетипових способів, яких ще немає у вашій колекції
Ікра з кабачків на зиму
- Час: 2 години
- Порцій: 6
– 2 кілограми кабачків;
– 1 червоний перець;
– 1 цибулина;
– 3 зубчики часнику;
– 1 морква;
– 2 столові ложки олії;
– 100 грамів томатної пасти;
– 1 столова ложка оцту;
– 2 столові ложки цукру;
– пів чайної ложки гострого перцю;
– 2 чайні ложки солі.
Приготування:
- Цукіні помийте, обріжете кінчики, почистьте від шкірки (молоді кабачки чистити непотрібно).
- Розріжте вздовж і видаліть насіння.
- Видаліть насіння з перців.
- Почистьте цибулю і часник.
- Всі овочі пропустіть через м'ясорубку і викладіть у велику каструлю.
- Почистьте і натріть моркву, додайте її в каструлю до овочів.
- Додайте решту інгредієнтів: олію, томатну пасту, оцет, цукор, гострий перець і сіль.
- Доведіть до кипіння, потім варіть на повільному вогні, не накриваючи кришкою, приблизно 1 годину, періодично помішуючи.
- Розлийте по стерилізованих і сухих банках і відразу закрийте. Стерилізуйте банки на водяній бані приблизно 15 хвилин з моменту закипання води.