Чому найкраще використовувати молоді плоди: як приготувати кабачкову ікру на зиму

21 червня 2024, 10:37
Читать новость на русском

Джерело:

Kwestia smaku

Кабачки ідеально підійдуть для приготування безлічі страв. Ви можете їх запікати, тушкувати, смажити. Головне ж не забути зробити собі на зиму закруток з них.

Ароматна кабачкова ікра – смачна закуска до будь-яких основних та перших страв. Найкраще використати молоді кабачки з тонкою шкіркою та м'яким насінням всередині, саме тоді в ікри буде ніжний смак.

Цікаво Як закрити полуницю на зиму: 5 нетипових способів, яких ще немає у вашій колекції

Ікра з кабачків на зиму

  • Час: 2 години
  • Порцій: 6
Інгредієнти:
– 2 кілограми кабачків;
– 1 червоний перець;
– 1 цибулина;
– 3 зубчики часнику;
– 1 морква;
– 2 столові ложки олії;
– 100 грамів томатної пасти;
– 1 столова ложка оцту;
– 2 столові ложки цукру;
– пів чайної ложки гострого перцю;
– 2 чайні ложки солі.

Приготування:

  1. Цукіні помийте, обріжете кінчики, почистьте від шкірки (молоді кабачки чистити непотрібно).
  2. Розріжте вздовж і видаліть насіння.
  3. Видаліть насіння з перців.
  4. Почистьте цибулю і часник.
  5. Всі овочі пропустіть через м'ясорубку і викладіть у велику каструлю.
  6. Почистьте і натріть моркву, додайте її в каструлю до овочів.
  7. Додайте решту інгредієнтів: олію, томатну пасту, оцет, цукор, гострий перець і сіль.
  8. Доведіть до кипіння, потім варіть на повільному вогні, не накриваючи кришкою, приблизно 1 годину, періодично помішуючи.
  9. Розлийте по стерилізованих і сухих банках і відразу закрийте. Стерилізуйте банки на водяній бані приблизно 15 хвилин з моменту закипання води.

Встигніть приготувати: рецепт смачних часникових стрілок.