Святкова качка з апельсинами на Старий Новий Рік 2023
13 січня 2023,
08:59
Читать новость на русском
Джерело:
Валентина СаєнкоПриготування качки в духовці – особливий процес. Щоб вірно і смачно її запекти потрібен перевірений рецепт, у нас такий є.
Качку можна запікати з яблуками, апельсинами, картоплею, або без нічого. Якщо ви не любите, коли вона готується у власному жирі, пропонуємо зрізати його.
Читайте також Зіркові гості та відомі бренд-шефи: хто став першим учасником нового кулінарного кастинг-шоу
Так, вона буде ніжною, але не такою жирною і без притаманних їй ароматів. Або ж залишаємо її цілою – це за бажанням.
Рецепт качки з апельсинами та яблуками
- Час: 1 доба
- Порції: 4 – 6
– 2 – 3 кілограми качки;
– 4 столові ложки соєвого соусу;
– 4 столові ложки меду;
– 2 столові ложки олії;
– по пів чайної ложки меленої кориці, гвоздики та бадьяну;
– пів чайної ложки коріандру;
– сік одного апельсину;
– чорний мелений перець;
– 25 грамів солі;
– апельсини та яблука для начинки.
Приготування:
- Зрізаємо з качки зайвий жир та останні фаланги крилець.
- Ставимо каструлю для окропу на 3 – 4 літри. У воду додаємо спеції: корицю, гвоздику та бадьян і даємо закипіти ще 3 – 4 хвилини. Цим окропом поливаємо качку і тримаємо в ньому 1 – 2 хвилини. Ці дві маніпуляції роблять при приготуванні качки для того, щоб була хрустка скоринка.
- Зливаємо воду, витираємо качку паперовим рушником і обмазуємо сіллю. Після цього саджаємо качку на пляшку і ставимо в холодильник (треба щось підставити під неї, бо буде стікати). В холодильнику залишаємо на ніч.
- Зранку робимо маринад з соєвого соусу, меду, соку апельсина, олії, імбиру, перцю і коріандру. Змащуємо качку половиною соусу і маринуємо мінімум 2 години.
- Запікаємо качку на решітці. Знизу ставимо деко з водою і качку грудкою донизу. Так качка буде готуватись на пару. А зверху накриваємо фольгою, особливо фаланги.
- Запікаємо качку при 180 градусах приблизно 2 години без конвекції.
- Далі дістаємо качку, викладаємо її в форму, додаємо начиння з яблук та апельсинів і запікаємо ще при 200 градусах приблизно 30 – 50 хвилин (залежить від ваги).
- Дістаємо, змащуємо маринадом і запікаємо до рум'яності. Качка має запікатись мінімум 2 години.
Смачного!