Качку можна запікати з яблуками, апельсинами, картоплею, або без нічого. Якщо ви не любите, коли вона готується у власному жирі, пропонуємо зрізати його.

Читайте також Зіркові гості та відомі бренд-шефи: хто став першим учасником нового кулінарного кастинг-шоу

Так, вона буде ніжною, але не такою жирною і без притаманних їй ароматів. Або ж залишаємо її цілою – це за бажанням.

Рецепт качки з апельсинами та яблуками

  • Час: 1 доба
  • Порції: 4 – 6

Приготування:

  • Зрізаємо з качки зайвий жир та останні фаланги крилець.
  • Ставимо каструлю для окропу на 3 – 4 літри. У воду додаємо спеції: корицю, гвоздику та бадьян і даємо закипіти ще 3 – 4 хвилини. Цим окропом поливаємо качку і тримаємо в ньому 1 – 2 хвилини. Ці дві маніпуляції роблять при приготуванні качки для того, щоб була хрустка скоринка.
  • Зливаємо воду, витираємо качку паперовим рушником і обмазуємо сіллю. Після цього саджаємо качку на пляшку і ставимо в холодильник (треба щось підставити під неї, бо буде стікати). В холодильнику залишаємо на ніч.

Запечена качка / Фото з особистого архіву Валентини Саєнко

  • Зранку робимо маринад з соєвого соусу, меду, соку апельсина, олії, імбиру, перцю і коріандру. Змащуємо качку половиною соусу і маринуємо мінімум 2 години.
  • Запікаємо качку на решітці. Знизу ставимо деко з водою і качку грудкою донизу. Так качка буде готуватись на пару. А зверху накриваємо фольгою, особливо фаланги.
  • Запікаємо качку при 180 градусах приблизно 2 години без конвекції.
  • Далі дістаємо качку, викладаємо її в форму, додаємо начиння з яблук та апельсинів і запікаємо ще при 200 градусах приблизно 30 – 50 хвилин (залежить від ваги).
  • Дістаємо, змащуємо маринадом і запікаємо до рум'яності. Качка має запікатись мінімум 2 години.

Смачного!