Каджунські тости з креветками: готуємо відому креольську страву за 25 хвилин

21 лютого 2022, 17:48
Читать новость на русском

Джерело:

Damn delicious

Тости з креветками, пармезаном та моцарелою – швидка закуска, гідна й святкового столу. Особливого смаку страві надає каджунська суміш спецій, або каджун.

На полицях супермаркетів сьогодні можна знайти будь-які екзотичні приправи, серед них і луїзіанський каджун. Це ідеальна спеція до морепродуктів!

Читайте також Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою

Обов'язково придбайте її, щоб приготувати неймовірні тости з креветками.

Рецепт тостів із креветками та каджуном

  • Час: 25 хвилин
  • Порції: 12


Фото Damn delicious

Інгредієнти:
– 500 грамів середніх креветок (очищених);
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 3 зубчики часнику;
– сіль;
– свіжомелений чорний перець;
– ⅓ склянки майонезу;
– ¼ склянки сметани;
– ¼ склянки тертого сиру моцарелла;
– 2 столові ложки тертого пармезану;
– 1/2 чайної ложки цибульного порошку;
– ¼ чайної ложки сушеного тим'яну;
– ¼ чайної ложки сушеного орегано;
– 1 французький багет;
– 1 столова ложка приправи каджун;
– 2 столові ложки подрібненої свіжої петрушки.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Злегка змастіть олією деко.
  1. Заздалегідь підготуйте креветки: помийте їх, почистіть від панцирів та видаліть кишківник. Викладіть креветки в один шар на деко. Збризніть оливковою олією і посипте подрібненим часник. Присмачте все сіллю і перцем.
  1. Поставте в духовку і запікайте 6 – 8 хвилин. Дайте охолонути, перш ніж нарізати на шматочки.
  1. У великій мисці змішайте креветки, майонез, сметану, моцарелу, пармезан, цибульний порошок, чебрець і орегано. Присмачте сіллю і перцем, перемішайте.
  1. Наріжте багет шматочками.


Фото Damn delicious

  1. Покладіть шматочки багету в один шар на деко. Зверху покладіть начинку з креветок, посипте приправою каджун.
  1. Поставте все в духовку і запікайте 6 – 8 хвилин або поки сири не розтануть.
  1. Готові тости з креветками подавайте рясно посипавши подрібненою петрушкою.

Смачного!