27 липня,
13:47
Канелоні з курячим фаршем: страва для сімейного обіду
Джерело:
інстаграм Cooking by YuliyaЯкщо ви обожнюєте італійську кухню – цей рецепт саме для вас. Ніжні, соковиті трубочки з курячою начинкою чудово
Канелоні – традиційна страва італійської кухні. Це круглі макаронні трубочки, які зазвичай фарширують м'ясним соусом бешамель, шпинатом з рикотою або просто фаршем.
Читайте також Трішки Азії до вашого столу: готуємо пікантні курячі крильця по-корейськи
Щоб приготувати страву канелоні потрібно врахувати кілька нюансів, а саме час, який у вас є в запасі. Якщо його обмаль – відваріть трубочки одразу, а вже потім переходьте до начинки та запікання. Якщо його вдосталь – начиняйте сирими.
Рецепт канелоні з курятиною
- Час: 30 – 60 хвилин
- Порції: 4
– упаковка канелоні;
– курячий фарш;
– ріпчаста цибуля;
– морква;
– зелений горошок;
– томатна паста або соус;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– твердий сир;
– 50 мілілітрів коров'ячих вершків;
– 50 мілілітрів коров'ячого молока.
Приготування:
- Відваріть канелоні у киплячій підсоленій воді 3 – 4 хвилини. Вони повинні зм'якнути, але не втратити форму.
- Доки трубочки варяться, на середньому вогні обсмажте м'ясо, додайте нарізану кубиками цибулю та моркву. Полийте все томатним соусом трішки розбавленим водою. Тушкуйте начинку з улюбленими спеціями.
- Додайте до начинки горошок та перемішайте.
- Змастіть форму для запікання страви олією або маслом. Розігрійте духовку до 200 градусів.
- Нафаршируйте трубочки начинкою та викладіть у жаротривку форму.
- Заливаємо зверху ще соусом з вершків та молока, покриваємо тертим сиром з усіх сторін, щоб не було сухих країв.
- Запікайте канелоні 20 хвилин, якщо трубочки попередньо відварені. Якщо сирі – 40 – 60 хвилин.
- Подавайте страву зі свіжим салатом. Смачного!