Суддя "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська поділилася рецептом смачного чизкейка, який і сама залюбки готує вдома для доньки.
Читайте також Рецепт торта Пташине молоко без глютену від кондитерки Лізи Глінської
Чізкейк – особливий десерт з великою історією, кажуть, що ним навіть пригощали переможців Олімпійських Ігор.
Рецепт карамельного чізкейка
- Пряжений йогурт покладіть на марлі та залишіть на добу, щоб стекла зайва рідина. Таким чином ми отримаємо домашню пряжену рікоту – близько 500 грамів.
- Яйця збийте міксером з цукром.
- Змішайте рікоту, вершки, яйця з цукром до однорідної маси.
- Печиво перебийте блендером з вершковим маслом, мигдалевими пластівцями і сіллю. Викладіть крихту у круглу форму діаметром 18 – 20 сантиметрів.
- Вилийте сирну масу на основу з печива.
- Випікайте чізкейк при температурі 180 градусів 10 хвилин, далі зменште температуру до 150 та печіть ще 60 хвилин. Щоб чізкейк не тріснув обов'язково ставте додаткове деко з теплою водою в духовку.
- Готовий чізкейк залишіть в духовці до повного охолодження.
- Готовий охолоджений чізкейк посипте мигдалевими пластівцями та подавайте до столу. Смачного!