Рецепт карамельного чізкейка від судді Мастер Шеф Ольги Мартиновської

19 березня 2021, 10:31
Читать новость на русском

Існує багато різновидів чізкейку, але найсмачніший завжди той котрий ви приготуєте власноруч!

Суддя "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська поділилася рецептом смачного чизкейка, який і сама залюбки готує вдома для доньки.

Читайте також Рецепт торта Пташине молоко без глютену від кондитерки Лізи Глінської

Чізкейк – особливий десерт з великою історією, кажуть, що ним навіть пригощали переможців Олімпійських Ігор.

Рецепт карамельного чізкейка

Інгредієнти:
– 4 упаковки пряженого йогурту (1360 г);
– 2 яйця;
– 100 мл вершків 33%;
– 100 г коричневого цукру;
– 200 г печива "Пряжене молоко";
– 200 г вершкового масла;
– 50 г мигдальної пудри (перебийте мигдальні пластівці в кавомолці);
– дрібка солі;
– жменька мигдалевих пластівців.
  1. Пряжений йогурт покладіть на марлі та залишіть на добу, щоб стекла зайва рідина. Таким чином ми отримаємо домашню пряжену рікоту – близько 500 грамів.
  2. Яйця збийте міксером з цукром.
  3. Змішайте рікоту, вершки, яйця з цукром до однорідної маси.
  4. Печиво перебийте блендером з вершковим маслом, мигдалевими пластівцями і сіллю. Викладіть крихту у круглу форму діаметром 18 – 20 сантиметрів.
  5. Вилийте сирну масу на основу з печива.
  6. Випікайте чізкейк при температурі 180 градусів 10 хвилин, далі зменште температуру до 150 та печіть ще 60 хвилин. Щоб чізкейк не тріснув обов'язково ставте додаткове деко з теплою водою в духовку.
  7. Готовий чізкейк залишіть в духовці до повного охолодження.
  8. Готовий охолоджений чізкейк посипте мигдалевими пластівцями та подавайте до столу. Смачного!